Recepte

12.sep 2024
Vai zinājāt, ka no ābolu miziņām varat pagatavot gardu tēju? Nākamreiz ēdot ābolus, nemetiet laukā miziņas, bet izmantojiet tās gardas tējas pagatavošanā!
11.sep 2024
Populārais amerikāņu ziņu portāls “The New York Times” piektdien savā recepšu sadaļā publicēja aukstās rozā zupas recepti, nosaucot to par poļu zupu - tomēr šis atgadījums nepalika nepamanīts lietuviešiem, kuri steidzās rakstīt komentārus, ka šis ir lietuviešu nacionālais ēdiens šaltibarščiai jeb aukstais borščs. Visbeidzot lasītāji sazinājās ar portāla redaktoru, receptes autoru un lūdza precizēt informāciju, raksta "lrytas.lt".
9.sep 2024
Mazās, elegantās cepumu un ābolu kūciņas ir lielisks veids, kā padarīt ikdienu īpašu un iepriecināt ģimeni svētku dienā. Marcipāns un āboli veido izcilas garšas kombināciju, radot izsmalcinātu desertu, kas izpelnīsies uzmanību gan uz svētku galda, gan pusdienās ar tuvajiem.
8.sep 2024
Suminot Tēva dienu, virtuves huligāns Pipars aicina pārsteigt tēvus, vectēvus un arī krusttēvus.
6.sep 2024
Siltā, kraukšķīgā drumstalmaize ar sulīgiem āboliem un mandelēm ir izcils komforta ēdiens. Deserts ir sātīgs un gards!
6.sep 2024
Vai vēlaties pagatavot gardu un iespaidīgu uzkodu, kas būs hīts jebkurā mielastā? Tad noteikti jāpamēģina sīpolu gredzeni! Kraukšķīgi, zeltaini, piesātināti ar garšvielu aromātu – tie garšos jau no pirmā kumosa!
4.sep 2024
Zivis ir ne tikai veselīgas, bet arī neticami garšīgas. Vienkārša un pieejama recepte, kas ļaus izbaudīt pannā pagatavotas svaigas zivs garšu.
2.sep 2024
Gardo tarti var aprakstīt kā harmonisku garšu kombināciju, kas iepriecinās ikkatru.  Biezpiens padara saldo ēdienu viegli krēmīgu, savukārt āboli tarti padara nedaudz skābenu, radot nevainojamu garšu buķetes līdzsvaru. Šī tarte ir ideāla izvēle gan svētdienas rīta brokastīm, gan īpašiem svētku mirkļiem.
31.aug 2024
Ābolu etiķi plaši izmanto kulinārijā dažādu gardu ēdienu gatavošanā. Laikā, kad plaši pieejami dārza āboli, varam šo etiķi pagatavot arī paši.
30.aug 2024
Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
28.aug 2024
Laikā, kad dārza tomāti ir viegli un plaši pieejami, ir īstais brīdis izmēģināt dažādas jaunas receptes. Šoreiz iesakām pagatavot grieķu tomātu pankūkas!
27.aug 2024
Šos marinētos tomātus varēsiet izmantot dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, tostarp gatavojot pastu, sendvičus, salātus u.c.
23.aug 2024
Lai mājās pagatavotu pats savu pastu, izrādās nav nepieciešamas daudzas sastāvdaļas, vismaz ne šajā receptē! Ja vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu, tad pagatavojiet siera pastu!
23.aug 2024
Garšos pat tiem, kam negaršo baklažāni. Šis ir veids, kā tos pagatavot maigus un garšas bagātus.
20.aug 2024
Veikalos pieejami dažādi buljona kubiciņi un tos visus vieno viena lieta - tie nav veselīgi. Šādi buljona kubiciņi bieži vien satur lielu sāls daudzumu. Lai steidzīgos brīžos nevajadzētu izmantot veikalā nopērkamos buljona kubiciņus, tos varam pagatavot paši!
18.aug 2024
Brīdī, kad kārojas kaut kas salds un gards, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts, iesakām pagatavot virtuli, kas būs gatavs nieka 90 sekundēs!
12.aug 2024
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
11.aug 2024
Pipars stāsta, ka šis hačapuri vai siera pīrāgs ir drīzāk līdzīgs tiem tradicionālajiem hačapuri, ko cep apaļus un ar Adigejas sieru.
4.aug 2024
Kabačus var izmantot ne tikai dažādu saldo kēksu, brauniju un pankūku pagatavošanā, bet arī saldējumā! Pagatavo kabaču saldējumu, lai karstajās vasaras dienās ēstu gardu saldo un vienlaicīgi atvēsinātos!
1.aug 2024
Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm.