Sildošas zupas recepte vēsajām rudens dienām

© unsplash.com

Vienkārši pagatavojama kartupeļu un puravu zupa, kuru baudīt vēsajos rudens vakaros!

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamk. sviesta;
  • 2 lieli puravi;
  • 900 ml vistas buljona;
  • 400 g kartupeļu;
  • 1 lauru lapa;
  • sāls un smalkie melnie pipari;
  • 1 gl paniņu;
  • 1/2 gl krējuma;
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta;
  • lociņi zupas pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Katliņā lieciet sviestu. Izkausējiet sviestu.
  2. Sasmalciniet puravu. Lieciet puravu katliņā un cepiet uz zemas uguns. Ik pa laikam apmaisiet puravus. Cepiet tos tik ilgi līdz tie kļuvuši mīksti, bet ne brūni.
  3. Nomizojiet un nelielos gabaliņos sagrieziet kartupeļus.
  4. Klāt puraviem katliņā lejiet buljonu, pievienojiet klāt kartupeļus, lauru lapu, sāli un piparus.
  5. Uzvāriet katliņā esošo saturu. Kad zupa katlā sākusi vārīties, samaziniet uguni, lēni vāriet zupu līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.
  6. Tālāk ir divi veidi, kā turpināt zupas pagatavošanu:
    1. Kad kartupeļi ir mīksti, izņemiet tos laukā no zupas. Izņemiet laukā arī lauru lapu. Ņemiet blenderi un viendabīgā masā sablenderējiet katliņā iekšā esošo saturu. Ņemiet kartupeļu spiedi un caur to izspiediet kartupeļus atpakaļ zupā. Samaisiet kopā paniņas ar krējumu un muskatriekstu. Lejiet tās zupas katlā. Uz lēnas uguns atkal uzvāriet zupu. Pēc nepieciešamības zupai pievienojiet klāt sāli un piparus. Pasniedziet zupu, pārkaisot tai pāri lociņus.
    2. Otrs veids - no zupas izņemiet laukā lauru lapu. Zupai klāt pielejiet paniņas un krējumu. Sablenderējiet zupu, lai tā būtu viendabīgas konsistences. Pasildiet atkal zupu. Pievienojiet zupai klāt muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas. Pasniedziet zupu ar lociņiem.

Avots

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais