Ideja brīvdienu brokastīm: auzu pārslu omlete

© unsplash.com

Šādu omleti nekad nebūsiet baudījuši. Lai arī, iespējams, tā sākotnēji neizklausās apetelīga, tas būs lielisks ēdiens ar kuru iesākt savu brīvdienu rītu. To var pagatavot nieka 10 minūšu laikā un, pateicoties šai omeletei, pēc brokastīm vēl ilgi izjutīsiet sāta sajūtu.

Nepieciešams:

  • 1/4 gl ātri pagatavojamās auzu pārslas;
  • 2 olas;
  • 1/4 daļa sīpola;
  • 1/4 daļa burkāna;
  • 1/4 gl zaļās pākšu pupiņas;
  • 1/4 gl lociņu;
  • čili pēc garšas;
  • 1/4 tējk. kurkuma;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • 1/4 gl ūdens;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Blenderī lieciet auzu pārslas. Sablenderējiet tās miltos.
  2. Auzu miltus beriet bļodā, pievienojiet klāt ūdeni. Kārtīgi visu samaisiet, lai nebūtu kunkuļi.
  3. Sarīvējiet burkānu, smalki sagrieziet sīpolu, čili un lociņus, nelielos gabaliņos sagrieziet pākšu pupiņas.
  4. Visus dārzeņus pievienojiet klāt auzu miltiem.
  5. Pēc tam masai pievienojiet klāt visas atlikušās sastāvdaļas un sakuliet kopā.
  6. Uzkarsējiet pannu un lieciet cepties auzu omleti no katras puses piecas minūtes.

Tas arī viss! Lai labi garšo.

Avots

Uzturs

Sadzīvē var novērot situācijas, kad ievārījumam tiek noņemta pelējuma kārta, lai ievārījumu tālāk lietotu uzturā, vai tiek nogriezta maizes iepelējusī daļa, turpinot ēst it kā nebojāto daļu. Tomēr šādi paradumi nav balstīti zinātnē un var būt kaitīgi mūsu veselībai. Laboratorisko izmeklējumu metodes ir strauji attīstījušās un spēj efektīvi noteikt pelējuma klātbūtni arī produktiem, kuriem nav acīmredzamu pelējuma pazīmju.

Svarīgākais