Salātu, kurā ir daudz olbaltumvielu, pagatavošanai nepieciešams lasis, dārzeņi, pupiņas un krēmīga mērce. Šie salāti palīdzēs saglabāt sāta sajūtu un zaudēt svaru.
Laša un kartupeļu salāti ar krēmīgo citronu mērci
Sastāvdaļas (divām porcijām):
- 227 g laša filejas;
- 1 ½ gl kubiņos sagriezti kartupeļi;
- 1 tējk. olīveļļas;
- ½ tējk. itāļu garšvielu maisījuma;
- ½ tējk. čili;
- ¼ tējk. sāls;
- 142 g salātlapas;
- 1 gl sagrieztas paprikas;
- 2 gabaliņos sagriezti gurķi;
- 1 gl mazo ķiršu tomātu (sagriezti uz pusēm);
- puse vidēja izmēra sarkanā sīpola (smalki sagriezta);
- puse no gabaliņos sagriezta avokado;
- 440 g konservēto balto pupiņu.
Mērcei:
- ¼ gl humusa;
- ¼ gl Grieķu jogurta;
- sula no viena citrona.
Pagatavošana:
- Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 200 grādiem.
- Apkaisiet kartupeļus ar itāļu garšvielu maisījumu, olīveļļu un sāli. Lasi apberiet ar čili. Lieciet cepties lasi un kartupeļus.
- Cepiet kartupeļus tik ilgi līdz tie ir mīksti un lasis gatavs.
- Lielā bļodā lieciet noskalotas pupiņas, papriku, gurķi, tomātus un sīpolu. Samaisiet visas sastāvdaļas.
- Citā bļodā sajauciet kopā mērcei paredzētās sastāvdaļas.
- Ņemiet divus šķīvjus. Kārtojiet uz katra šķīvja salātlapas. Uz pusēm sadaliet un uz katra šķīvja uzlieciet lasi, kartupeļus un dārzeņus. Visu aplejiet ar mērci un baudiet!
Salātu uzturvērtība (divu porciju):
- kalorijas - 576
- tauki - 19 g (piesātinātās taukskābes - 3 g)
- sāls - 604 mg
- ogļhidrāti -70 g
- šķiedrvielas - 19 g
- cukurs - 11 g
- olbaltumvielas - 42 g
Avots