Šādus biešu salātus jūs, iespējams, nebūsiet ēduši!
Kāpēc ir labi ēst bietes? Tās ir bagātas ar C vitamīnu, dzelzi, tās ir labs šķiedrvielu un kālija avots.
Nomazgājiet bietes aukstā ūdenī, lai tās būtu tīras.
Ietiniet bietes folijā un lieciet tās iekšā 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
Pēc 40 minūtēm uzmanīgi izņemiet bietes no folija un cepiet vēl 10 minūtes.
Kad bietes izcepušās, atdzesējiet tās. Pēc tam noņemiet nost to miziņu. Sagrieziet bietes četrās daļās.
Piezīme: šiem salātiem var pievienot klāt arī cieto sieru. Lielisks salātu papildinājums var būt arī grauzdēti pekanrieksti, maizes grauzdiņi un vistas gaļa.