Biešu salāti jaunās garšās

© unsplash.com

Šādus biešu salātus jūs, iespējams, nebūsiet ēduši!

Kāpēc ir labi ēst bietes? Tās ir bagātas ar C vitamīnu, dzelzi, tās ir labs šķiedrvielu un kālija avots.

Sastāvdaļas:

  • 4 nelielas bietes;
  • 1 tējk. olīveļļas;
  • 1 gl salātlapu pēc izvēles;
  • 2 ēdamk. karameļu jogurta;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet bietes aukstā ūdenī, lai tās būtu tīras.

  2. Ietiniet bietes folijā un lieciet tās iekšā 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

  3. Pēc 40 minūtēm uzmanīgi izņemiet bietes no folija un cepiet vēl 10 minūtes.

  4. Kad bietes izcepušās, atdzesējiet tās. Pēc tam noņemiet nost to miziņu. Sagrieziet bietes četrās daļās.

  5. Nedaudz pa šķīvi izsmērējiet jogurtu.
  6. Virsū jogurtam lieciet salātu lapas.
  7. Pa virsu salātu lapām uzberiet bietes.
  8. Pārslakiet visu ar olīveļļu un pēc garšas pievienojiet sāli, piparus.

Piezīme: šiem salātiem var pievienot klāt arī cieto sieru. Lielisks salātu papildinājums var būt arī grauzdēti pekanrieksti, maizes grauzdiņi un vistas gaļa.

Avots

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais