Recepte: pufīgās kanēļa pankūkas

© unsplash.com

Iepriecini sevi ar gardām, pufīgām pankūkām!

Nepieciešams:

  • 1 gl olu baltumu cup;
  • 1 ēdamk. kukurūzas cietes vai mandeļu miltu;
  • stēvija vai cukurs pēc garšas;
  • 4,5 g kanēļa;
  • 1/3 tējk. sāls;
  • 1/4 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1 tējk. sviesta;
  • ½ tējk. pūdercukura.

Pagatavošana:

  1. Saputojiet olu baltumus.
  2. Olu baltumiem pievienojiet klāt kukurūzas cieti vai mandeļu miltus.
  3. Pievienojiet masai klāt stēviju vai cukuru, sāli, kanēli, vaniļas ekstraktu.
  4. Visu saputojiet kopā.
  5. Uz pannas lieciet sviestu.
  6. Pannā lejiet aptuveni 80 mililitrus mīklas. Cepiet pankūku no abām pusēm.
  7. Gatavās pankūkas apkaisiet ar pūdercukuru.

Avots

Uzturs

Sadzīvē var novērot situācijas, kad ievārījumam tiek noņemta pelējuma kārta, lai ievārījumu tālāk lietotu uzturā, vai tiek nogriezta maizes iepelējusī daļa, turpinot ēst it kā nebojāto daļu. Tomēr šādi paradumi nav balstīti zinātnē un var būt kaitīgi mūsu veselībai. Laboratorisko izmeklējumu metodes ir strauji attīstījušās un spēj efektīvi noteikt pelējuma klātbūtni arī produktiem, kuriem nav acīmredzamu pelējuma pazīmju.

Svarīgākais