Palutiniet sevi un savus mīļotos ar gardu bumbieru pīrāgu!
Nepieciešams:
Mīklai:
- 225 g miltu;
- 3 ēdamk. pūdercukura;
- ½ tējk. smalkais sāls;
- 140 g sviesta;
- 1 liela ola.
Pildījumam:
- 4 - 5 nomizoti, šķēlītēs sagriezti bumbieri;
- 1 ēdamk. brūnais cukurs;
- ½ ēdamk. kanēļa;
- 1 ēdamk. miltu;
- 1 ola.
Pīrāga pasniegšanai nepieciešams nedaudz pūdercukura un putukrējums.
Pagatavošana:
- Lai pagatavotu mīklu, sajauciet bļodā miltus, pūdercukuru, sāli un mīkstu sviestu. Ar pirkstu galiem samīciet kopā sastāvdaļa, līdz tās pēc konsistences atgādina rupju rīvmaizi.
- Pievienojiet mīklai klāt olu, samīciet mīklu ar rokām.
- Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un uz 30 - 40 minūtēm lieciet ledusskapī atdzesēties.
- Tikmēr uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180°C un ieklājiet cepešpannā cepampapīru.
- Lieciet bļodā šķēlītēs sagrieztos bumbierus, cukuru, kanēli un miltus. Samaisiet visu kopā.
- Izņemiet mīklu no ledusskapja un iztiniet laukā no pārtikas plēves.
- Uz tīra galda uzkaisiet nedaudz miltus. Lieciet tur mīklu.
- Ņemiet mīklas rulli un izrullējiet mīklu plānu.
- No mīklas izveidojiet aptuveni 35 cm lielu un 5 mm biezu apli.
- Uzmanīgi mīklu lieciet cepešpannā.
- Pa virsu mīklai lieciet bumbieru masu.
- Sakuliet vienu olu un apsmērējiet ar to pīrāgu.
- Cepiet pīrāgu aptuveni 40 minūtes līdz tas ir kļuvis zeltaini brūns.
Pīrāgu pasniedziet ar putukrējumu pirms tam to pārkaisot ar pūdercukuru.
Avots