Gardiem brīvdienu rītiem: ābolu drumstalmaize ar mandelēm

© unsplash.com

Siltā, kraukšķīgā drumstalmaize ar sulīgiem āboliem un mandelēm ir izcils komforta ēdiens. Deserts ir sātīgs un gards!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

(atkarībā no cepamās formas izmēra, daudzumus var dubultot vai samazināt)

  • 260 g “Selga” Klasika cepumu;
  • 100 g sviesta;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • šķipsna sāls;
  • 2 lieli āboli;
  • 250 g krēmsiera;
  • 50 g mandeļu vai citu riekstu (pēc izvēles);
  • 2 olas;
  • 100 g cukura.

Pagatavošana:

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 ºC.
  2. “Selga” cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu, kanēli un sāli. Samaisa un ber cepamajā traukā, kas noklāts ar cepamo papīru. 1/3 no cepumu masas atliek malā dekorēšanai.
  3. Iebērtos cepumus izlīdzina un kārtīgi piespiež.
  4. Bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un olām. Lej pa virsu cepumu masai un izlīdzina.
  5. Ābolus sagriež šķēlītēs vai gabaliņos un ber virsū krēmsiera kārtai.
  6. Visbeidzot - pa virsu pārber cepumu drumstalas un riekstus.
  7. Cep krāsnī 20-25 minūtes.

Recepte tapusi sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu.

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais