Gardiem brīvdienu rītiem: ābolu drumstalmaize ar mandelēm

© unsplash.com

Siltā, kraukšķīgā drumstalmaize ar sulīgiem āboliem un mandelēm ir izcils komforta ēdiens. Deserts ir sātīgs un gards!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

(atkarībā no cepamās formas izmēra, daudzumus var dubultot vai samazināt)

  • 260 g “Selga” Klasika cepumu;
  • 100 g sviesta;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • šķipsna sāls;
  • 2 lieli āboli;
  • 250 g krēmsiera;
  • 50 g mandeļu vai citu riekstu (pēc izvēles);
  • 2 olas;
  • 100 g cukura.

Pagatavošana:

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 ºC.
  2. “Selga” cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu, kanēli un sāli. Samaisa un ber cepamajā traukā, kas noklāts ar cepamo papīru. 1/3 no cepumu masas atliek malā dekorēšanai.
  3. Iebērtos cepumus izlīdzina un kārtīgi piespiež.
  4. Bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un olām. Lej pa virsu cepumu masai un izlīdzina.
  5. Ābolus sagriež šķēlītēs vai gabaliņos un ber virsū krēmsiera kārtai.
  6. Visbeidzot - pa virsu pārber cepumu drumstalas un riekstus.
  7. Cep krāsnī 20-25 minūtes.

Recepte tapusi sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu.

Virtuvē

Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!

Svarīgākais