Recepte: saldais kartupeļa pīrāgs

© pexels.com

Vai esiet kādreiz gatavojuši pīrāgu no saldā kartupeļa? Izmēģiniet šo gardo recepti!

Sastāvdaļas:

Mīklas pamatnei:

  • 1 ¼ gl miltu;

  • ½ gl. cukura;
  • ½ gl. mīksta sviesta;

  • ¼ tējk. sāls;

  • ⅔ gl. apgrauzdētu pekanriekstu.

Pildījumam:

  • 900 g saldo kartupeļu;

  • 5 ēdamk. mīksta sviesta;
  • ⅔ gl. cukura;

  • 1 ¼ tējk. vaniļas ekstrakta;

  • ½ tējk. malta kanēļa;

  • ¼ tējk. sāls;

  • ¼ tējk. malta muskatrieksta;

  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena;

  • 3 lielas olas.

Bezē pildījumam:

  • 4 olu baltumi;

  • ¼ tējk. vīnakmens cepamā pulvera;

  • ½ gl. cukura.

Pagatavošana:

1. Pagatavojiet mīklas pamatni.

Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 175 grādiem. Nelielā cepamā traukā ieklājiet cepamo papīru. Tad bļodā lieciet kopā miltus ar cukuru, sviestu un sāli. Visu ar mikseri vai virtuves kombainu sajauciet kopā. Pievienojiet klāt masai grauzdētus pekanriekstus. Sajauciet visu kopā līdz esat ieguvuši mīklu. Lieciet mīklu cepamajā pannā, kārtīgi mīklu izlīdziniet pa visu pannu. Lieciet mīklu cepties cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

2. Pagatavojiet pīrāga pildījumu.

Katliņā uzkarsējiet ūdeni un lieciet tajā nomizotus, gabaliņos sagrieztus saldos kartupeļus. Vāriet saldos kartupeļus tik ilgi līdz tie kļuvuši mīksti. Kad kartupeļi ir mīksti, nolejiet nost ūdeni. Pievienojiet kartupeļiem klāt sviestu un visu kārtīgi samaisiet, līdz esat ieguvuši viendabīgu masu. Pievienojiet kartupeļu masai klāt cukuru, vaniļas ekstraktu, kanēli, sāli, muskatriekstu, iebiezināto pienu un olas. Visu samaisiet kopā. Uz izceptās mīklas uzlejiet virsū pagatavoto masu. Lieciet pīrāgu cepties uz aptuveni 45 minūtēm. Pēc tam atdzesējiet pīrāgu.

3. Pagatavojiet bezē.

Saputojiet olu baltumus ar mikseri līdz veidojas baltas "putas". Pēc tam pievienojiet klāt vīnakmens cepamo pulveri un vienu ēdamkaroti cukura. Turpiniet visu putot ar mikseri. Ik pa laikam olu baltumam pievienojiet klāt atlikušo cukuru. Kad viss cukurs ir pievienots klāt olbaltumiem un esat ieguvuši stingras putas, izsmērējiet tās pār pīrāgu. Ar kulinārijas gāzes deglīti apgraudzējiet/apdedziniet bezē.

Lai labi garšo!

Avots

Virtuvē

Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Viņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īstenu kārumnieku sapni – brauniju.

Svarīgākais