Gardo tarti var aprakstīt kā harmonisku garšu kombināciju, kas iepriecinās ikkatru. Biezpiens padara saldo ēdienu viegli krēmīgu, savukārt āboli tarti padara nedaudz skābenu, radot nevainojamu garšu buķetes līdzsvaru. Šī tarte ir ideāla izvēle gan svētdienas rīta brokastīm, gan īpašiem svētku mirkļiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas 8 porcijām:
- 180 g “Selga” kokosriekstu cepumu;
- 75 g sviesta;
- 200 g krēmsiera;
- 150 g biezpiena;
- 1 ola;
- 1 tējk. vaniļas cukura vai ½ vaniļas pāksts;
- 75 g cukura;
- 1 ēdamk. miltu;
- 2 āboli (350-400 g);
- kardamons un kanēlis.
Pagatavošana:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
- “Selga” cepumus sasmalcina, tiem pievieno izkausētu sviestu.
- Tartes formu iesmērē ar sviestu. Formiņā liek cepumu masu, ko piespiež pie maliņām.
- Bļodā liek krēmsieru, biezpienu, olu, vaniļu, cukuru un miltus, un visu saputo.
- Gatavo masu liek uz cepumu pamatnes.
- Āboliem izgriež serdi, tos sagriež smalkās šķēlītēs, ko liek biezpiena masā. Pārkaisa ar kanēli un kardamonu.
- Cep 25-30 minūtes. Pasniedz atdzesētas.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda!”.