Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
Nepieciešamas apmēram 30 minūtes – ideāli piemērots brokastīm. Biezpiena plācenīšus var pagatavot gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Īpaši iecienīti ir sulīgie biezpiena plācenīši.
Ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens – tikai 5 sastāvdaļas, kas katram ir ledusskapī. Biezpiena maizi var lietot diētas laikā, tā satur mazāk kaloriju nekā parasta maize.
Maija garajās brīvdienās rīdzinieks Māris nodevies ledusskapja tīrīšanai un pamanījis, ka tālākajā stūrī aizmirsts stāv biezpiens, kuram termiņš beidzies jau pirms pusotra mēneša, vēsta "Bez Tabu".
Kāds mikroblogošanas vietnes "X" lietotājis paudis sašutumu par biezpiena cenas palielināšanos Rimi lielveikalos, tikmēr citi "X" lietotāji kritizē viņa ierakstu.
Lieldienu galds nav iedomājams bez pashas jeb Lieldienu saldā siera. Maiga, gaisīga, pati kūst uz mēles…. Jā, tieši tāda ir šī pasha. Vienaldzīgo pavisam noteikti nebūs. Pagatavo vairāk, jo šis kārums no galda pazūd ātri.
Uztura speciāliste Viktorija Zakarkeviča kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" runājusi par labumu un draudiem, ko veselībai sniedz biezpiens.
Lai gan uzkodas vakarā un naktī parasti nav labvēlīgs ieradums, tiem, kas no tā nevar atturēties eksperti iesaka izvēlēties biezpienu, raksta "The Sun".
Katru jaunu gadu iesākam ar kādu jaunu apņemšanos - solām sev ēst veselīgāk, vairāk sportot, vairāk laika veltīt miegam vai ģimenei un tā tālāk un tā joprojām... Mana jaunā gada apņemšanās, varbūt mazliet banāla, ir - iekļaut uzturā vairāk biezpiena.
Krievijas uztura speciāliste Olga Korabļeva pastāstīja, kā organismu ietekmē biezpiena iekļaušana ikdienas uzturā. Pēc speciālistes teiktā, tas labvēlīgi ietekmē kaulus, aknas un muskuļus, vēsta RIA Novosti.
Čeļabinskas klīnikas Bormental speciālists svara zaudēšanas jautājumos Pāvels Isanbajevs RIA Novosti pastāstīja, ar kādiem produktiem var ēst biezpienu un ar kādiem to darīt nevajadzētu.
Radītas divas pavisam jaunas piena produktu apakškategorijas – gaisīgi “Valmieras” jogurta kokteiļi “Shake Me Up” un sabalansēti “Valmieras” bifido jogurti ar biezpienu un dažādām piedevām. Veikalu tīklos Rimi un Maxima pārdošana sāksies martā.
Ne reizi vien noteikti ir gadījies, ka, nopērkot kādu pārtikas produktu un pārnesot to mājās, rodas šaubas par tā kvalitāti. Kā izrādās, produkta kvalitāti var noteikt ne tikai pēc garšas, smaržas un derīguma termiņa, bet, piemēram, piena produktu gadījumā var palīdzēt jods.
Visādas delikateses vai grilējamās gaļas kalnus gādājot, der paņemt arī dažas paciņas biezpiena. Pat ja tobrīd nav konkrētu nodomu no tā kaut ko gatavot, neliela rezerve ar labu derīguma termiņu noderēs, jo biezpiens viegli pārvēršams gan sāļos, gan saldos ēdienos.
Piena produkti ir viens no būtiskākajiem mūsu uztura komponentiem, jo satur daudz kalcija, un tajos ir vislabvēlīgākā kalcija un fosfora attiecība. Turklāt piena produktos esošais D vitamīns, olbaltumvielas un piena cukurs ir tās vielas, kas sekmē organismam tik nepieciešamā kalcija uzsūkšanos. Svarīgi, ka, lai uzņemtu šīs vielas, nav obligāti jādzer tieši piens – vērtīgi ikdienas ēdienkartē iekļaut arī kefīru un biezpienu.