Biezpiena un magoņu sēklu rullītis ir veselīgs un garšīgs deserts, kas viegli iekļaujas ēdienkartē.
Pateicoties zema tauku satura biezpiena un magoņu sēklu kombinācijai, tas nodrošina organismu ar olbaltumvielām, kalciju un šķiedrvielām, vienlaikus saglabājot zemu kaloriju saturu, ziņo ēdienu blogeris Alekss Miļs.
Biezpiena un magoņu sēklu rullīša recepte
70 g lavaša
2 olas
250 g biezpiena (0,2%)
40 g cukura aizvietotāja
60 g magoņu sēklu
PAGATAVOŠANA
Vispirms pārlejiet magoņu sēklas ar verdošu ūdeni un ļaujiet tām 10 minūtes ievilkties. Tad bļodā pievienojiet biezpienu, 1 veselu olu un vienu olas baltumu (dzeltenumu nolieciet malā). Pievienojiet cukura aizvietotāju un notecinātas magoņu sēklas. Visu kārtīgi samaisiet.
Pēc tam izklājiet maisījumu uz plānā lavaša un to izlīdziniet. Sarullējiet lavašu un novietojiet uz cepampapīra. Apsmērējiet virspusi ar atlikto olas dzeltenumu.
Cepiet 180°C temperatūrā 25 minūtes.
View this post on Instagram