Šo simptomu nevar ignorēt. Liela vēlme ēst kādu raudzētu piena produktu, piemēram, biezpienu, var liecināt par dažu tauku, enzīmu vai baktēriju trūkumu gremošanas sistēmā.
Tas varētu būt kalcija deficīts. Tam ir ļoti daudz dažādu iemeslu.
Šajā gadījumā ir vērts izmantot kompetentāku un rūpīgāku pieeju personīgā uztura veidošanai, lai papildinātu atbilstošo komponentu trūkumu. Labākais variants ir konsultēties ar speciālistu, kurš izrakstīs nepieciešamās pārbaudes un izveidos uztura plānu.
Tomēr tas ir ļoti barojošs, kas nozīmē, ka tas var palīdzēt zaudēt svaru un palielināt muskuļus. Biezpiens ir daudzpusīgs, un to var baudīt daudzās receptēs. Tā popularitāte pēdējo desmitgažu laikā ir augusi, un to bieži iesaka kā daļu no veselīga uztura, informē Healthline.
Tas satur ne tikai daudz olbaltumvielu, bet arī būtiskas uzturvielas. Šo iemeslu dēļ sportisti to plaši izmanto, un tas ir iekļauts daudzos svara zaudēšanas plānos.
Novērš insulīna rezistenci
Insulīna rezistence var izraisīt 2. tipa diabēta un sirds slimību attīstību.
Interesanti, ka daži pētījumi liecina, ka piena produktu patēriņš var būt saistīts ar mazāku insulīna rezistences risku.
Lai gan precīzs mehānisms nav skaidrs, viens pētījums ar dzīvniekiem atklāja, ka kalcijs var regulēt jutību pret insulīnu un samazināt insulīna rezistenci žurkām, kuras baro ar diētu ar augstu tauku saturu.
Veicina kaulu stiprumu
Papildus kalcijam biezpiens ir labs fosfora un olbaltumvielu avots. Šīs uzturvielas ir pastāvīgi saistītas ar uzlabotu kaulu veselību.
Labs selēna avots
Pusglāze (113 g) biezpiena porcija piedāvā 19% DV uzticamā selēna avota. Ir pierādīts, ka šis minerāls palielina antioksidantu aizsardzību asinīs.
Daži radoši veidi, kā ēst biezpienu:
Pankūkas vai vafeles: sajauciet to mīklā kā piena aizstājēju.
Salāti: pievienojiet to saviem iecienītākajiem salātiem, lai iegūtu papildu proteīnu.
Augļi: sajauciet to ar augļiem, piemēram, ogām, sagrieztiem banāniem, persiku šķēlītēm, mandarīna daiviņām un melones gabaliņiem.
Granola: uzlieciet to ar granolu un aplejiet ar medu.
Skābā krējuma aizstājējs: tas labi darbojas kā skābā krējuma aizstājējs.
Mērces: sajauciet to mērcēs kā piena aizstājēju.
Smūtiji: sajauciet to ar pienu un augļiem, lai iegūtu augļu smūtiju.
Grauzdiņi: tas veido krēmīgu, proteīniem bagātu smēriņu.
Cepšana: cepiet at to smalkmaizītes, kūkas, maize vai gatavojiet vakariņas.
Majonēzes aizstājējs: uzklājiet to uz sviestmaizēm vai izmantojiet to receptēs.
Olu kultenis: tas piešķirs jūsu olām īpaši krēmīgu tekstūru.
Lazanja: izmantojiet to kā rikotas siera aizstājēju.