Maize ar biezpienu: 20 minūtēs ar zemu kaloriju daudzumu un augstu olbaltumvielu saturu 

© Foto: pixabay.com

Ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens – tikai 5 sastāvdaļas, kas katram ir ledusskapī.  Biezpiena maizi var lietot diētas laikā, tā satur mazāk kaloriju nekā parasta maize.

Šis konditorejas izstrādājums ir bagāts ar olbaltumvielām, un to ēd kā atsevišķu ēdienu vai izmanto sviestmaižu pagatavošanai. Var pievienot dažādus pildījumus: sieru, tomātus, gurķus un kāpostus. Lai maizei pievienotu pikantu garšu, izmantojiet ķiploku garšvielas (pulveri) un itāļu garšaugus. Gatavošanas procesā uzmaniet cepeškrāsni - svarīgi, lai maize nepiedeg.

SASTĀVDAĻAS

200 g 9% biezpiens

2 gab. vistas olas

1/2 tējk. sāls

1 tējk. ķiploku pulveris

1 tējk. itāļu garšaugi (maisījums)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Ar blenderi vai dakšiņu sajauc visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai;

2.Iegūto mīklu lej cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm.

Dzīvesstils

Līdz ar datortehnoloģiju attīstību cilvēki nereti salīdzināja savu atmiņu ar datu glabāšanas disku. Bet vai cilvēka smadzenēm var pietrūkt "vietas" un tās var tikt pārslogotas ar informāciju, tā, kā tas var viegli notikt ar datora vai viedtālruņa cieto disku? Skaidro zinātnes žurnāls “LiveScience”.