Siera-ķiploku plācenīši

© Foto: publicitātes

Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.

SASTĀVDAĻAS:

150 g rīvēts cietais siers “Džiugas”

350-400 g biezpiens 9%

3 ēd.k. rīsu milti (vai jebkuri citi)

1-2 ķiploka daiviņas

sāls

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA:

1.Sieru, biezpienu, miltus, sāli un ķiplokus samīca kopā līdz masa ir viendabīga. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu sadala bumbās pa 60-65 g. Tad ar naža palīdzību izveido plācenīšus, apvārtot no abām pusēm miltos.

2.Plācenīšus cep no abām pusēm uzkarsētā pannā uz nelielas uguns. Kad apgriež uz otru pusi, apsedz ar vāku, lai siers smuki izkūst un staipās.

3.Pasniedz uzreiz siltus.

PADOMS:

Mīklai var pievienot zaļumus. Daļu no biezpiena var aizvietot ar kādas garšas svaigo sieru.

Lai plācenīši cepšanas laikā nesalīp, necenties izcept uzreiz visus un neliec cieši citu pie cita.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Rabarbers un panna cotta varētu šķist neparasta kombinācija, bet tie ir kā radīti viens otram. Maigā, krēmīgā panna cotta bāze ideāli kontrastē ar rabarberu skābenumu, radot desertu, kas ir gan izsmalcināts, gan atsvaidzinošs. Un, jā - to pagatavot ir vieglāk, nekā izklausās! Ar recepti dalās “The Guardian”.

Svarīgākais