Maigi un gaisīgi: ātra recepte biezpiena plācenīšiem

© Foto: pixabay.com

Nepieciešamas apmēram 30 minūtes – ideāli piemērots brokastīm. Biezpiena plācenīšus var pagatavot gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Īpaši iecienīti ir sulīgie biezpiena plācenīši.

SASTĀVDAĻAS

400 g biezpiens

viena ola

sāls

60 g kviešu milti

vaniļas cukurs

30 g cukurs

30 ml augu eļļa

skābais krējums pēc garšas

pūdercukurs pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Izmantojot marli, no biezpiena izspiež lieko šķidrumu. Tad pievieno olu un kārtīgi sakuļ maisījumu ar blenderi, līdz iegūta viendabīga konsistence. Pēc tam pievieno 10 g miltu un samaisa līdz gludai masai. Tālāk pievieno abu veidu cukuru un šķipsniņu sāls, vēlreiz labi samaisa.

2.Uz miltiem apkaisītas darba virsmas veido plācenīšus. Pannā uzkarsē augu eļļu un uz mērenas uguns apcep plācenīšus līdz zeltaini brūnai garoziņai. Apgrieziet tos, samaziniet uguni, uzlieciet vāku un turpiniet gatavot apmēram 10-12 minūtes. Gatavās plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu un, ja vēlas, virspusi garnē ar pūdercukuru.

Dzīvesstils

Veselīgāko produktu sarakstā ir nosaukta "pasaules veselīgākā uzkoda" kā uzturvielām bagāta iespēja, kas ir viegli pieejama jebkurā lielveikalā, "pasaulē veselīgākais auglis" kā vitamīniem un antioksidantiem bagāts "īsts našķis" un pārsteidzoši, ka "pasaulē veselīgākā gaļa", kas uztura ziņā pārspēj dažus augļus un dārzeņus, šajā BBC saraksta top 10 ir arī trīs dažādas zivju sugas.

Svarīgākais