Āboli

8.sep
Suminot Tēva dienu, virtuves huligāns Pipars aicina pārsteigt tēvus, vectēvus un arī krusttēvus.
5.sep
Ābolu ražas laiks rit pilnā sparā! Taču vai zināt, kādas veselīgas vielas satur āboli un kā tos izmanto farmācijā un skaistumkopšanā?
16.aug
Izmantojiet savus iecienītākos ābolus, lai ceptu šo tradicionālo vācu ābolu kūku. Izbaudiet to ar pēcpusdienas tēju vai paņemiet līdzi, dzerot kafiju.
19.mai
Āboli, pēc daudzu domām, ir visnekaitīgākie augļi, ko var ēst pat mazi bērni. Tomēr pat šādam produktam ir savi ierobežojumi, vēsta "prozoro.net.ua".
2.nov 2022
Šis ir ābolu laiks! Tāpēc piedāvājam jums izmēģināt pavisam jaunu recepti - ābolu virtuļus.
31.aug 2022
Neparasta recepte garda deserta pagatavošanai! Vai esat kādreiz cepis ābolu pīrāgu pannā? Izmēģiniet!
10.apr 2022
Liekā svara zaudēšana var būt ilgs un sarežģīts process, ja no ēdienkartes cenšaties izskaust it visu, kas jums garšo.
18.feb 2022
Krievijas uztura speciāliste Nadežda Tsapkina pastāstīja par ābolu bīstamību. Lai gan šis auglis satur daudz vitamīnu un uzturvielu, taču to ēšana lielos daudzumos var kaitēt organismam. Par to raksta RIA Novosti.
2.okt 2021
“Laila”, “Monta”, “Edīte”, “Baiba” – tās ir tikai dažas no ābolu šķirnēm, kas tiek glabātas Dobelē. Milzīgajā dārzā vairāk nekā 600 ābolu šķirņu, no kurām trešā daļa ir vietējās. Latvijas ābolu ģenētisko resursu saglabāšana ir viens no galvenajiem Dārzkopības institūta uzdevumiem, skaidro TV3 raidījums ”900 sekundes”.
15.sep 2021
Bieži vien ēdot ābolus, mēs tos nomizojam un mizas izmetam. Izrādās, ka ābolu mizas ir bagātas ar A un C vitamīnu, tāpēc neizmetiet tās, bet izmēģiniet šīs piecas gardās, praktiskās idejas.
12.sep 2021
Jaunas garšas nianses klasiskajai vistas filejai franču gaumē piešķirs āboli. Gaļa, kas cepta kopā ar sīpoliem, āboliem un sieru iegūst neatkārtojamu aromātu, ko vēl pastiprina ķiploks un muskatrieksts.
28.aug 2021
Āboli var veicināt vēdera uzpūšanos, gļotādu audu kairinājumu, hronisku kuņģa - zarnu trakta slimību saasināšanos, raksta "med2.ru".
25.mar 2021
Britu sakāmvārds stāsta, ka ābols dienā tur ārstu pa gabalu (an apple a day keeps the doctor away). Veselības portāls "healthline.com" centies noskaidrot, cik veselīgi ir āboli un, vai tiem patiesi pieder spējas stāties pretī jebkurai slimībai.
28.dec 2020
Mediķi šajā laikā iesaka lietot pēc iespējas vairāk augļus, raksta "cursorinfo.co.il".
3.okt 2020
Dietologs un medicīnas zinātņu doktors Mihails Ginsburgs atklāj, cik ābolu jāapēd dienā, lai cilvēka organismam būtu labums no tiem, ziņo "Nation News".
21.sep 2020
Ventspils novada Jūrkalnes Uguns pļavā notika gadskārtējā "Ābolu balle". Šogad cilvēku bija jūtami mazāk nekā iepriekšējos gados. Šogad arī ābolus nebija iespējams iegādāties, bija iespēja iegādāties daudz citu vērtīgu mājražojumu.
27.aug 2020
Kad ābolu pīrāgi un čipsi jau apnikuši, bet nezini, ko vēl ar tiem iesākt, izmēģini šo neparasto ābolu virtuļu recepti.
5.jūl 2020
Krievijā pazīstams dietologs Mihails Ginzburgs pauda uzskatu, ka paaugstinātu holesterīna līmeni organismā var normalizēt ar ēdiena palīdzību, vēsta "topnews.ru".
12.feb 2020
No 12. februāra līdz 14. februārim ikviens interesents aicināts uz izstādi “Latvijas āboli klimata griežos” Latvijas valsts mežu vēstniecībā, Vaiņodes ielā 1, Rīgā. Izstādes ietvaros būs iespēja iepazīt Latvijā un citviet audzētās un selekcionētās ziemas ābolu šķirnes, kā arī Dārzkopības institūta vadošo pētnieku lekcijās gūt atbildes uz jautājumiem par ābeļu un bumbieru audzēšanu.
21.okt 2019
Ābolu ražas laiks – tā ir viena no pirmajām asociācijām, domājot par rudeni. Šī iemesla dēļ sulīgais auglis var tikt dēvēts par rudens karali, un ne velti – no āboliem iespējams pagatavot ne tikai dažādas garšīgas kūkas, plātsmaizes, sulas, biezeņus un citus gardumus, kā arī ēst tos svaigus, bet tie ir arī lielisks un vitamīniem bagāts uzturvielu avots. Šodien, 21.oktobrī, visā pasaulē tiek atzīmēta ābolu diena, tādēļ t/c Origo ir apkopojis vairākus iemeslus, kādēļ āboli būtu jāiekļauj ikviena cilvēka ēdienkartē.