Āboli

23.nov
Āboli (Malus domestica) ir visvairāk patērētie augļi daudzās pasaules valstīs. Tiem ir dažādas krāsas un garšas, un tos parasti ēd neapstrādātus kā uzkodu vai gatavo ceptiem izstrādājumiem. Ābolus izmanto arī sidru, sulu, ievārījumu un vīna ražošanai, raksta Health.
21.nov
Tikai daži cilvēki mizo augļus un dārzeņus, taču tas ir ārkārtīgi svarīgi. Tā paziņojuši zinātnieki no Anhui Lauksaimniecības universitātes Ķīnā.
18.nov
Virtuves huligāns Pipars sveic tautiešus Latvijas dzimšanas dienā ar recepti, kas patiks visām gaumēm.
25.sep
Lai gan āboli ir bagāti ar antioksidantiem un palīdz uzlabot sirds, kuņģa-zarnu trakta, zobu un smaganu veselību un samazina Alcheimera slimības, kā arī plaušu un resnās zarnas vēža attīstības risku, tie var nebūt noderīgi visiem.
22.sep
Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.
8.sep
Suminot Tēva dienu, virtuves huligāns Pipars aicina pārsteigt tēvus, vectēvus un arī krusttēvus.
5.sep
Ābolu ražas laiks rit pilnā sparā! Taču vai zināt, kādas veselīgas vielas satur āboli un kā tos izmanto farmācijā un skaistumkopšanā?
16.aug
Izmantojiet savus iecienītākos ābolus, lai ceptu šo tradicionālo vācu ābolu kūku. Izbaudiet to ar pēcpusdienas tēju vai paņemiet līdzi, dzerot kafiju.
19.mai
Āboli, pēc daudzu domām, ir visnekaitīgākie augļi, ko var ēst pat mazi bērni. Tomēr pat šādam produktam ir savi ierobežojumi, vēsta "prozoro.net.ua".
2.nov 2022
Šis ir ābolu laiks! Tāpēc piedāvājam jums izmēģināt pavisam jaunu recepti - ābolu virtuļus.
31.aug 2022
Neparasta recepte garda deserta pagatavošanai! Vai esat kādreiz cepis ābolu pīrāgu pannā? Izmēģiniet!
10.apr 2022
Liekā svara zaudēšana var būt ilgs un sarežģīts process, ja no ēdienkartes cenšaties izskaust it visu, kas jums garšo.
18.feb 2022
Krievijas uztura speciāliste Nadežda Tsapkina pastāstīja par ābolu bīstamību. Lai gan šis auglis satur daudz vitamīnu un uzturvielu, taču to ēšana lielos daudzumos var kaitēt organismam. Par to raksta RIA Novosti.
2.okt 2021
“Laila”, “Monta”, “Edīte”, “Baiba” – tās ir tikai dažas no ābolu šķirnēm, kas tiek glabātas Dobelē. Milzīgajā dārzā vairāk nekā 600 ābolu šķirņu, no kurām trešā daļa ir vietējās. Latvijas ābolu ģenētisko resursu saglabāšana ir viens no galvenajiem Dārzkopības institūta uzdevumiem, skaidro TV3 raidījums ”900 sekundes”.
15.sep 2021
Bieži vien ēdot ābolus, mēs tos nomizojam un mizas izmetam. Izrādās, ka ābolu mizas ir bagātas ar A un C vitamīnu, tāpēc neizmetiet tās, bet izmēģiniet šīs piecas gardās, praktiskās idejas.
12.sep 2021
Jaunas garšas nianses klasiskajai vistas filejai franču gaumē piešķirs āboli. Gaļa, kas cepta kopā ar sīpoliem, āboliem un sieru iegūst neatkārtojamu aromātu, ko vēl pastiprina ķiploks un muskatrieksts.
28.aug 2021
Āboli var veicināt vēdera uzpūšanos, gļotādu audu kairinājumu, hronisku kuņģa - zarnu trakta slimību saasināšanos, raksta "med2.ru".
25.mar 2021
Britu sakāmvārds stāsta, ka ābols dienā tur ārstu pa gabalu (an apple a day keeps the doctor away). Veselības portāls "healthline.com" centies noskaidrot, cik veselīgi ir āboli un, vai tiem patiesi pieder spējas stāties pretī jebkurai slimībai.
28.dec 2020
Mediķi šajā laikā iesaka lietot pēc iespējas vairāk augļus, raksta "cursorinfo.co.il".
3.okt 2020
Dietologs un medicīnas zinātņu doktors Mihails Ginsburgs atklāj, cik ābolu jāapēd dienā, lai cilvēka organismam būtu labums no tiem, ziņo "Nation News".