Āboli

22.sep
Kad rudens Latvijā pakāpeniski iekrāso mežus sārtos un zeltainos toņos, arvien biežāk vēlamies paslēpties mājīgā virtuvē un pagatavot kaut ko sildošu un aromātisku. Rudens ir ne tikai sezonas dārzeņu un augļu laiks, bet arī ideāls brīdis, lai eksperimentētu ar gardām receptēm, kas sasilda dvēseli un ķermeni. Viena no tādām receptēm ir ķirbja un ābolu sautējums - vienkāršs, veselīgs un pilns ar Latvijas rudens garšām.
22.sep
Šis ir viens no populārākajiem un pieejamākajiem augļiem. Kā saglabāt ābolos esošos vitamīnus līdz ziemai?
21.sep
Šoruden izmēģini pagatavot nedaudz citādu, oriģinālu ābolu pīrāga recepti, kas atšķiras no klasiskās un būs pārsteigums gan garšas, gan izskata ziņā. Riekstu drupačas un piparmētru svaigums piešķir šai receptei neparastu garšu, aromātu un pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus! Ar recepti dalās “BBC Food”.
14.sep
Klasiska ābolu ievārījuma recepte ir laika gaitā pārbaudīta, kas ļauj pagatavot biezu, aromātisku un maigu ievārījumu.
13.sep
Āboli, bumbieri un ķirbji mums asociējas ar rudens klasiku – pīrāgiem, sulām vai vienkārši veselīgu našķi starp ēdienreizēm. Taču tos iespējams pārvērst pavisam citā pieredzē, piešķirot mazliet asuma un saldenas pikantuma. Ābolu, bumbieru vai pat ķirbju šķēles ar čili un medu ir vienkārša, bet pārsteidzoša uzkoda, kas noteikti patiks tiem, kuriem patīk kulināri eksperimenti. Ar recepti dalās “BBC Food”.
11.sep
Kad domājam par ēdienu, parasti prātā nāk garša un smarža, taču jaunākie pētījumi atklāj, ka būtiska nozīme ir arī skaņai – tam, kā ēdiens čaukst, kraukšķ vai sprakšķ mutē. Šo fenomenu sauc par multisensoro pieredzi, un tas nozīmē, ka ēšanas baudījumu ietekmē arī mūsu dzirde, raksta “Science Today”.
10.sep
Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.
2.sep
Vai esi no tiem, kas, gatavojot ābolu pīrāgu vai uzkodas bērniem, rūpīgi nomizo ābolus un mizas izmet? Izrādās – tieši tur slēpjas viens no lielākajiem vērtību avotiem mūsu veselībai, raksta “The American Journal of Clinical Nutrition”.
9.aug
Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.
2.aug
Āboli tiek uzskatīti par veselīga uztura simbolu un ir ieteicami bērniem, pieaugušajiem un pat cilvēkiem, kas ievēro diētas.
23.jun
Mūsdienu pasaulē, kad ne visi var atļauties ēst tikai veselīgu pārtiku un pievērst uzmanību sportam, tāda problēma kā augsts holesterīna līmenis ir ārkārtīgi izplatīta. To nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt, jo augsts holesterīna līmenis neizpaužas līdz noteiktam laikam, un tad pēkšņi tas noved pie asinsvadu aizsprostošanās, kas savukārt var izraisīt sirds un asinsvadu slimības, vēsta Prozoro.
23.mai
Ikviens, kam ir savs dārzs vai augļu koks laukos, vismaz reizi ir teicis: “Šogad laikam būs ābolu gads.” Un nav nekāds brīnums - daži gadi pārsteidz ar zaru smagumā noliektām ābelēm, bet nākamajā gadā koku lapotnēs valda klusums. Vai tas ir tikai šķietami, vai arī dabai tiešām ir savs cikls? Skaidro “Rhs.org.uk”.
17.apr
Protams, visi mizojam banānu, apelsīnu un pat kivi. Tomēr dažreiz augļu mizošana var izraisīt vērtīgu uzturvielu zudumu. Kurus augļus nevajadzētu mizot?
5.apr
Atklāts labākais veids, kā ābolus saglabāt svaigus un kraukšķīgus - izmantojiet šo vienkāršo paņēmienu, lai tie paliktu svaigi vairākas nedēļas, raksta “express.co.uk”.
24.mar
Mūsdienu pasaulē, kad ne visi var atļauties ēst tikai veselīgu pārtiku un sportot, tāda problēma kā augsts holesterīna līmenis ir ļoti izplatīta.
24.mar
Daži pārtikas produkti ledusskapī faktiski var darboties kā dabas Ozempic. Zinātnieki ir pierādījuši šo faktu. Sezona “Tievē pirms vasaras” jau ir sākusies, un daudzi ir steigušies meklēt burvju tableti, kas bez liekas piepūles palīdzēs zaudēt liekos kilogramus.
21.jan
Cepti āboli ar biezpienu ir ne tikai vienkāršs, bet arī neticami garšīgs ēdiens, kas būs lielisks deserts vai uzkoda jebkurā diennakts laikā. Šie aromātiskie āboli, pildīti ar maigu biezpienu un piedevām, sniegs saldu baudījumu bez liekām kalorijām.
23.nov 2024
Āboli (Malus domestica) ir visvairāk patērētie augļi daudzās pasaules valstīs. Tiem ir dažādas krāsas un garšas, un tos parasti ēd neapstrādātus kā uzkodu vai gatavo ceptiem izstrādājumiem. Ābolus izmanto arī sidru, sulu, ievārījumu un vīna ražošanai, raksta Health.
21.nov 2024
Tikai daži cilvēki mizo augļus un dārzeņus, taču tas ir ārkārtīgi svarīgi. Tā paziņojuši zinātnieki no Anhui Lauksaimniecības universitātes Ķīnā.
18.nov 2024
Virtuves huligāns Pipars sveic tautiešus Latvijas dzimšanas dienā ar recepti, kas patiks visām gaumēm.