Kā pazemināt augstu holesterīna līmeni: zinātnieki nosauc labāko augli

© Depositphotos

Mūsdienu pasaulē, kad ne visi var atļauties ēst tikai veselīgu pārtiku un sportot, tāda problēma kā augsts holesterīna līmenis ir ļoti izplatīta.

To nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt, jo augsts holesterīna līmenis neizpaužas līdz noteiktam brīdim, un tad pēkšņi tas noved pie asinsvadu nosprostošanās, kas savukārt var izraisīt sirds un asinsvadu slimības.

Lai izvairītos no šāda scenārija, ārsti iesaka iekļaut uzturā vienu populāru produktu, kas, regulāri lietojot, var radīt īstus brīnumus.

Runa ir par visparastākajiem āboliem. To priekšrocības ir saistītas ar lielo šķīstošo šķiedrvielu, īpaši pektīna, saturu, kas darbojas kā dabisks holesterīna uzsūkšanās bloķētājs zarnās, neļaujot tam iekļūt asinsritē.

Vēl pirms sešiem gadiem Klīvlendas klīnikas speciālisti veica pētījumus un ieguva pierādījumus, ka divu ābolu ēšana dienā astoņu nedēļu garumā noved pie “sliktā” holesterīna līmeņa pazemināšanās, atstājot “labā” holesterīna līmeni normālā līmenī.

Dzīvesstils

Ir vispārzināms, ka aptaukošanās ir globāla epidēmija, īpaši industrializētajās valstīs un ka tā ir viens no galvenajiem slimību, un sliktas vispārējās veselības cēloņiem. Tagad debatēs par to, vai galvenais aptaukošanās cēlonis ir uzturs vai fizisko aktivitāšu trūkums, ir parādījušies jauni argumenti, raksta “Medical Express”.