Mežaparkā jauns veloceļš. Vietējie pikti par “atņemtajām” stāvvietām

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Ceļš izraibots aptuveni 300 metru garumā, un tas ved uz Mežaparka estrādi, sastaptie iedzīvotāji smejas, ka darbu veicējam bijis ļoti radošs skatījums uz dzīvi, vēsta "Bez Tabu".

Kā norāda Liene, viņu pārsteidzis daudzo ielāpu skaits Mežaparka celiņā, kur regulāri dodas arī aktīvās atpūtas cienītāji.

"Diemžēl situācija atklājas ļoti skumja. Vai šādi ceļa remontdarbi tiešām kļūst par normu? Vai tiešām šādi, zigzagā izgriežot un līmējot ielāpus, tiek atrisināta situācija? Uzsvēršu, ka šajā vietā arī iepriekš asfalta segums nebija nemaz tik slikts - jā, tam bija plaisas, bet vai šādi ielāpu puzles gabaliņi ir risinājums? Nu neticu, ka šādi remontdarbi, kad vietām tiek atstāta vecā asfalta stēmelīte, ir lētāki. Šobrīd izskatās pēc izmestas nodokļu maksātāju naudas!"

Par Mežaparku, tā labiekārtošanu atbildīgs pašvaldības uzņēmums “Rīgas meži”. Pārbūvējot estrādi, ceļš līdz tai tika pamatīgi noslogots, kā rezultātā bija nepieciešams veikt uzlabojumus.

"Mēs izvēlamies kritiskāko celiņa posmu, to arī remontējam. Šogad izvēle krita uz posmu, kas ir pie Dziesmu svētku estrādes. Šādi mēs varam saremontēt vismaz divas reizes garāku posmu, izvēlēties kritiskākās vietas, kur ir vairāk plaisu, bedru. Esam izvēlējušies tehnoloģiju, kad izgriež bojāto segumu, tajā vietā ieklājam jaunu asfaltu."

Naudas esot tik, cik esot, un, ņemot vērā, ka tas ir mežs, nevis parks, ceļus bez šuvēm neviens netaisīšot. Šogad ceļu labošanai Mežaparkā iztērēti 30 tūkstoši eiro.

Svarīgākais