Sliktas ziņas atpūtniekiem. Sinoptiķi atklāj, kad gaidāms lietus

© F64

Sestdien naktī rietumu un centrālajos rajonos, bet dienā pārsvarā valsts austrumos līs, vietām gaidāms arī pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, vēsta LVĢMC.

Lēns līdz mērens dienvidu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses, negaisa laikā tas kļūs brāzmains. Savukārt svētdien atmosfēras spiediens atkal paaugstināsies, tādēļ laiks kļūs sausāks un lietus gaidāms tikai nakts sākumā galējos austrumu rajonos. Maksimālā gaisa temperatūra brīvdienās lielākajā teritorijas daļā gaidāma vairs tikai +19…+26°, karstākam laikam saglabājoties vien sestdien valsts dienvidaustrumos, kur termometra stabiņš vēl sasniegs +27…+30°. Arī naktīs temperatūra pazemināsies - ja naktī uz sestdienu tropiskā nakts vēl būs novērojama daudzviet, tad naktī uz svētdienu gulēt jau būs vieglāk, jo gaiss atdzisīs līdz +12…+16°.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība - palaikam līs, un arī vējš brīžiem kļūs brāzmaināks. Intensīvāki nokrišņi sagaidāmi tieši pirmdien, kad vietām ducinās pērkons. Neskatoties uz to, mūsu teritorijā saglabāsies patīkami silts laiks. Šī brīža prognozes liecina, ka pirmdien lielākajā daļā valsts gaiss vēl iesils līdz +22…+29°, bet tālākajās dienās karstums nedaudz atkāpsies un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +18…+23°.

Latvijā

Lai risinātu darbinieku iztrūkumu, Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestādēs un ieslodzījumu vietu pārvaldē (IeVP) no 40 līdz 50 gadiem plānots palielināt maksimālo vecumu pieņemšanai dienestā, liecina Tieslietu ministrijas (TM) sadarbībā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP) sagatavotie grozījumi Iekšlietu ministrijas (IeM) sistēmas iestāžu un IeVP amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā.

Svarīgākais