Prigožins: Gūstekņus neņemsim, visus nošausim

© Scanpix

"Wagner" privātās militārās armijas pavēlnieks Prigožins paziņojis, ka turpmāk gūstekņi netiks ņemti, bet visi Ukrainas aizstāvji uz vietas tiks nošauti, ziņo "The Insider"

Jevgeņijs Prigožins sacījis, ka Vāgnera algotņi vairs neņems gūstekņus. To viņš teica pēc tam, kad it kā dzirdējis pārtverto Ukrainas militārpersonu sarunu, kurā tiek spriests, ka gūstā saņemto "Wagner" algotni vajadzētu nošaut. Nav apstiprinošu ziņu, ka šāda saruna starp Ukrainas militārpersonām tiešām ir bijusi.

"Mēs nekad nepārkāpsim starptautiskos humānisma likumus," Prigožins komentēja ierakstu, "Un humānisma likums sākas no brīža, kad jūs saņemat cilvēku gūstā. Noķerat - sāciet par viņu rūpēties, ārstējiet, netraumējiet un dodiet mājās uz kādu laiku, veicat gūstekņu apmaiņu vai dariet tā, kā jums patīk. Mēs nepārkāpsim humānisma noteikumus - mēs vienkārši iznīcināsim visus kaujas laukā. Šis likums sauksies par "trīs simtdaļas likumu" - mēs joprojām nezinām mūsu puiša vārdu, kuru ievainotu nošāva ukraiņu nelieši. Un mēs nogalināsim visus, kas atrodas kaujas laukā."

11.aprīlī tīklā tika publicēts video, kurā Krievijas kaujinieki nogrieza galvu kādam vēl dzīvam Ukrainas Bruņoto spēku karavīram. Viens no tiem ieteca ielikt galvu maisā un "nosūtīt komandierim". Citā video, ko 8.aprīlī publicēja prokrieviskie telegrammas kanāli, redzama apgāzta bruņumašīna un ukraiņu karavīru līķi ar nogrieztām galvām. "Vēl neviens pat nav nācis klajā, sasodīts ... Ak, nē, viņi to izdarīja, viņi nogrieza visiem galvas!" - komentē operators, iespējams, arī Vāgnera PMC algotnis.

Svarīgākais