VIDEO. Savulaik populārākā un apskaustākā meitene Latvijā: Tas bija patiešām apgrūtinoši

© Foto: Raitis Plauks/f64

Psiholoģe Diāna Zande viesojas raidījumā “Kad viņas satiekas”. Sarunas laikā viņa dalās savās pārdomās par leģendāro filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kurā atveidoja rotaļīgo Lāsmiņas tēlu. Diāna atklāj, kā mainījusies viņas dzīve pēc filmas un ko viņa iemācījusies no Lāsmas tēla atveidošanas.

Diāna Zande ir zināma Latvijas aktrise, psiholoģe un televīzijas personība, kura ir pazīstama ar savu spilgto un enerģisko dabu. “Šī loma ir daļa no manas identitātes, tāpēc ir viegli sadzīvot ar mākslas darbu. Es esmu parasta latviete, kas skatās, smejas un komentē katru gadu, un izmantoju citātus ikdienas dzīvē. Kļūstot vecāka, es ievēroju, ka man parādās jauni citāti no filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kurus iepriekš neesmu izmantojusi.

Pateicoties Lāsmiņai, es esmu izveidojusi visai vientulīgu dzīvesveidu, jo pirmos 20 gadus pēc filmas uzņemšanas tas bija patiešām apgrūtinoši. Bija daudz komplimentu, kuri patiesībā bija ārkārtīgi vienādi un ļoti apnicīgi. Filmas uzņemšanas laikā man bija tikai 17 gadu. Es domāju, ka tajā laikā es biju populārākā un apskaustākā meitene Latvijā. Es arī esmu saņēmusi daudz mīlestības, sirsnības un milzīgu cilvēciski skaistu emociju daudzumu, darot kaut ko bez mērķa un nolūka.

Es esmu attapusies brīdī, kad man ir 60 gadu un joprojām manas un nākamās paaudzes cilvēki mani pazīst un uzrunā kā Lāsmiņu. Nesen pie manis pienāca māte, kura stāstīja, ka viņas 13 gadus vecā meita mani dievina filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Es varu teikt gan ar lepnumu, gan ar skumjām, ka tā ir daļa no manis,” stāsta Diāna Zande.

Izklaide

Ar pāris “zelta mikrofoniem” apbalvotā un mūzikas mīļotāju iecienītā rokgrupa “Židrūns” 24. jūlijā Sporta ielas 2 kvartālā aicina uz īpašu notikumu – “Židrūna pārmaiņu svētkiem”, kas kvartetam būs pagaidām pēdējais koncerts pēc grupas aizraujošas darbības 20 gadu garumā.

Svarīgākais