Komentāri: Andris Šuvajevs: Sākot ar 2025. gadu, nodokļu izmaiņas būs, un tās būs būtiskas

braucosais

Un tā jau kuro gadu desmitu prognozē bet kā parasti tikai esošo pieaugums kas rada inflāciju

28.jun Atbildēt
Artūrs Malta

Laupītājs Čingishans ņēma 10 daļu, tas ir 10% nodokļos!

Mūsdienu boļševiki 92%! Kas viņi ir?

28.jun Atbildēt
Gints

NRA manuprāt vajadzētu tagad šim demagogam un devesu mannas sludinātājam nolikt pretī Taukača kungu vai citu patiešām nodokļu speciālistu. Saeimas deputātam jau nu bija jābūt skaidram, ka viņa sludinātais dividenžu nodoklis pašreiz jau ir Latvijā no agrakajiem 15% pacelts uz 25%, nosaucot to par Uzņēmumu ienākumu nodokli jeb UIN, kas jāsamaksā jebkurā gadījumā, ja uzņēmumu īpašnieki sadala peļņu un grib sev izmaksāt dividendes (likme 20% no peļņas dalīta ar koeficientu 0.8). Šis UIN (Latvijā un Igaunijā) nodoklis ir tieši tas pats nodoklis, kas citās ES valstīs ir palicis kā dividenžu vai peļņas nodoklis. Dividenžu nodoklis IIN nodokļa 15% likmes veidā bija arī Latvijā līdz Jaunās Vienotības pēdējām manipulācijām ar nodokļu likumiem, tā, lai tauta neko nesaprot. Turklāt ES ir spēkā regula par dividenžu neaplikšanu ar nodokli starpvalstu uzņēmumu darījumos un ja tās izmaksā caur holdingkompānijām. Tiklīdz Progresīvie tādu nodokli ieviesīs, visa nopelnītā nauda no ekonomikas aizplūdīs uz citām ES valstīm. Īrijā šis nodoklis ir tikai 12.5%, citās valstīs no 15%-23%. Bankas Latvijā jau arī šo savu peļņu jau tagad simtiem miljonu izmaksā caur kaimiņvalstu mātes uzņēmumiem, kurās UIN jeb citādi nosaukts peļņas nodoklis ir zemāks par Latvijā faktiski ar likumu jau tagad noteikto peļņas nodokļa likmi 25%. Skumji, ka šādus demagogus, kas sarīda 80% tautas arī ar Latvijas vietējiem uzņēmējiem (kuri ir vienīgie, kas sev izmaksā Latvijā dividendes, jo ārvalstu kompānijas to te nedara augstās 25% likmes dēļ), kuri dod šiem 80% darbu un iztiku, latviešu tauta pati ievēl Saeimā, apmānīti ar Gobzema un Zīgeristu tipa viltus solījumiem.

28.jun Atbildēt
Zigmārs

**LINKS**

28.jun Atbildēt
Ātrums ir dievs

Latvijā nekavējoties ir jāievieš luksusa nodoklis, ko katru gadu maksātu par dārgām īpašumā esošām mašīnām neatkarīgi no to reģistrācijas valsts, teiksim pirmos 10 gadus 10% gadā no kataloga vērtības. Nopirki lembi par 200kEUR, reģistrē kaut vai Monako, bet Latvijā katru gadu nodoklī noskaiti 20k. Kā minimālo summu, kas "pakrīt" zem luksusa nodokļa var noteikt kādus 50 vai 60 tukst. eiro bez PVN. Tas pats attiecībā uz nekustamo īpašumu. NĪ / privātmāja maksā virs, teiksim 500kEUR, 5% gadā no tirgus vērtības. Katru gadu īpašums jāpārvērtē. Ja cena nokrītas, maksā par iepriekšējo, ja cena paceļas, maksā pa jauno.

Attiecībā uz dividendēm, tur jāpiemēro pilns IIN kā tas ir par algu vai jebko citu sākot jau no pirmā eiro.

28.jun Atbildēt
Jānis

Bagātie kļūs vēl bagātāki, nabagie vēl nabagāki. Jo Latvija pašlaik iet 90 to gadu Krievijas ceļu, vai pagājušā gs. LLatīņamerikas ekonomiskās (ne)attīstības ceļu. Iznākums kā uz delnas.

28.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Uz pusi jāsamazina valsts apmaksāti amati, jālikvidē amatpersonu palīgu institūti ( tagad palīgi ir teju visiem - deputātiem, tiesnešiem, prokuroriem, ārstiem, skolotājiem, utt.), cietumā jāiesēdina Kariņš, kurš, pārkāpjot kaudzi likumu, lidinājās ar privātajām lidmašīnām un notrieca teju miljons EUR, jāsamazina valsts ierēdņu skaits, valsts kantoru skaits ( vēstniecības katrā pasaules kaktā). Jāatceļ virkne likumu, likumu normu, kas rada birokrātiju. Un, kad tas viss būs izdarīts, izrādīsies, ka nodokļi nav jāpalielina, ka pietiek un vēl pāri paliek!

28.jun Atbildēt
Valdis

Būs vai nebūs nodokļu izmaiņas-nezinu. Visdrīzāk, ka būs.

Bet jautāt šitam progresīvajam idiotam?

Drīzāk pajautājuši Koļanam no mūsu miskastēm.

Vakar, 9:00 Atbildēt
Artūrs Malta

Latvijas zemnieki! Aicinām sadarboties uz Latvijas valsts atjaunošanu!

Pacēlām Latvijas karogu, bet saglabājām LPSR iekārtu un likumus.

Latvijas zeme ir sinonīms Latvijas valstij! Nebūs Latvijas zemes, lauku – nebūs arī Latvijas! Nepieļausim valdības neapdomīgās rīcības, kura mums traucēt lauku sētu atdzimšanā un Latvijas valstiskuma atjaunošanā!

Vācijā reģistrētā firma: "Latvijas Republikas Saeima", nodarbotos ar nekustamiem īpašumiem. Firmas Padomes priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un izpilddirektore Solvita Āboliņa. Firmas reģistrācijas numurs: DUNS Nr. 681831796 Vācijā!

14. Saeima ir ievēlēta, bet viss palicis pa vecam. Pieaug kredītu parāds, jau tagad Saeimas laikā atkal ir ņemti kredīti vairāki miljardi! Franču filozofs, liekas Voltērs, ir teicis, ja slēdz skolas, tad jāatver cietumi. Pašreiz intensīvi slēdz Skolas, jo trūkst naudas, bet Liepājā būvē cietumu!

Latvijas valsts Satversme, likumi un iekārta nav atjaunoti. Viss latviskais tiek iznīcināts, tajā skaitā Lauku sētas. Deputāti nepilda savu doto zvērestu. Saeima nav apstiprinājusi valdības atskaiti par izlietoto budžetu un līgumus par ņemtajiem kredītiem. Saeima, pārkāpjot Satversmes 3. un 77. pantus, veica teritoriālas reformas, kuru rezultātā ir radīts juceklis Latvijas laukos. Tāpēc aicinām aktīvi parakstīties par Saeimas atlaišanu un sākt gatavoties 15.Saeimas velēšanām, lai varētu atjaunot tiesisku valsti. Latvijā 1940.gada 17.jūnijā bija 516 pagasti, 19 apriņķi, 9 ministrijas un 18 908 ierēdņi, bet tagad ir ap 330 000. Būs vēl vairāk, jo pieņēma partnerības likumu. Ciema padomes izpildkomitejas nosauca par pašvaldībām, palielinot ierēdņu skaitu vairākas reizes, tika stiprināta padomju varu un iekārtu! Satversmes 6.pants nosaka:“Saeimu ievēlē vispārīgās, vienlīdzīgās, tiešās, aizklātās un proporcionālās vēlēšanās”. Pašreiz ierēdņi, kas ir vairāk par 330 000 balsos par pašreizējo iekārtu Latvijā. Cerot, ka pārējie nebalsos un viņi atkal tiks ievēlēti! Satversmes 2.pants nosaka: Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Izmantosim to, lai ievēlētu Saeimu, kas darbotos mūsu interesēs! Apvienība “Mēs Paši” aicina atsaukties visus 273 642 lauku saimniekus un to mantiniekus visā pasaulē, jo katra lauku sēta dod vismaz trīs balsis, tas dos iespēju ievēlēt 79 Saeimas deputātus. Tad tie atjaunos Latvijas valsts iekārtu! Zemnieki nes Latvijai nākotni! Izmantosim Satversmē noteiktās savas pilsoņa tiesības un ievēlēsim pašu izvirzītos deputātus! Katru Latvijas valsts patriotu, zemes saimniekus, Latvijas Lauksaimniecības kameras (LLK) vārdā, lūdzam pieteikties uz savu tēva sētu un piedalīties Saeimas vēlēšanās! Saimnieki bija apvienoti 516 lauksaimnieku biedrībās un 41 agronomiskajos rajonos. Pēc lauku saimniecību skaita uz 1938. gadu: VIDZEMES APGABALS: 5 aprinķi, 223 pagasti, Saimniecības: 80 893; vēlētāji:242 679. Ievēlē: 22 Saeimas deputātus. KURZEMES APGABALS: 5 aprinķi, 81 pagasti, Saimniecības: 41 590; vēlētāji: 124 770 Ievēlē: 15 Saeimas deputātus. ZEMGALES APGABALS: 5 aprinķi, 81 pagasti. Saimniecības: 47 617; vēlētāji: 142 851. Ievēlē: 15 Saeimas deputātus. LATGALES APGABALS: 4 aprinķi, 75 pagasti, Saimniecības: 103 182; vēlētāji: 309 546. Ievēlē: 27 Saeimas deputātu. RĪGAS APGABALS: 6 rajoni, 124 nodaļas. Ievēlē: 21 Saeimas deputātus. Tikai tā mēs varam tikt vaļā no boļševiku jūga un atjaunot Latviju, kā Tiesisku valsti! Lūdzu rakstiet vēlēšanu kopai “Mēs Paši”. e-pasts: zemnieks@latnet.lv Pasta adrese: Daugavas iela 28, Mārupe, Mārupes nov., LV-2167. Zvaniet: Tālrunis: +371 26 34 77 83; WhatsApp: +371 270 770 74 Rīgā2024.gada 15.maijā.

Vakar, 19:45 Atbildēt
Kalamburs

Apstiprinājums, ka "P" ir tāda feina vieta, kur dižpļūtītājiem pulcēties!

9:12 Atbildēt

Komentēt