Sešas nāves uz Liepājas šosejas izraisa viedokļu vētru sabiedrībā; pieprasa lielākus sodus

© Depositphotos

Divu dienu laikā uz Liepājas šosejas trīs avārijās izdzisušas sešu cilvēku dzīvības. Šie traģiskie notikumi raisījuši plašas diskusijas soctīklos.

Viedokļi ir dažādi - vieni vaino braucējus, kas brauc lēnāk par atļauto ātrumu, citi iesaka nervozajiem un mūžīgi steidzīgajiem apmeklē nervu ārstus, vēl daļa grib biežāk redzēt policiju uz ceļiem, kā arī uzskata, ka jāpalielina sodi par traukšanos kā nepratīgam.

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis: Kur ir problēma uz ceļiem? Mēs riebjamies viens otram. Mums riebjas visi citi uz ceļa, uz ietvēm, kaimiņos, veikalā. Riebjas uzņēmēji, cilvēki ar suņiem, bērni un protams, citi autobraucēji. Gribētos lai atbrauc policija un visiem saliek sodus, sasit ar stekiem un sabāž cietumā. Ir cilvēki, kuriem nepatīk kā mani bērniņi spēlējas, tos vajag cietumā! Ir mazi smurguļi kuri ķērc uz ielas, tos vajag uz koloniju. Ir kaimiņi, kuriem riebjas mana burvīgā mūzika, viņus vajag deportēt. Ir kaimiņi, kuri skaļi klausas sūdu, viņiem vajag sodus salikt. Riebjas uz ceļa, ka priekšā velkas. Riebjas, ka mani apdzen. Drausmīgi riebjas, ka nepalaiž. Šausmīgi riebjas, ka lien manā rindā. Visiem vajag sodus, kontrolēt ar kamerām un salikt cietumā! Vislabāk braucu es un citiem vajadzētu pamācīties un atņemt tiesības.

Kristiana: Nevaram pieņemt lielākus sodus? Nu tā, ka jūt? Mani pieķēra, braucot 18km/h virs atļautā un sods bija 20 eiro! TIKAI 20eiro!!! Uzliekat 200 eiro un netraferētās, kas neapstādina, bet piefiksē. Varbūt daļa neatļausies braukt ātrāk.

Anastasija: Interesanti, cik daudzi lēmumi ministrēšanas laikā tika pieņemti, vadoties pēc šādas loģikas?? Šoseja vainīga, ka cilvēks nejēdz braukt pa savu joslu atļautajā ātrumā.

Edgars: Jāatceļ nesodāmība par +10/20 kmh pārsniegšanu pilsētā/ārpus pilsētas, kas ir mākslīgi palielinājusi vidējo ātrumu un rada šādas situācijas, kur viena daļa brauc ar atļauto ātrumu un otra ar +10/20kmh ātrāk, visu laiku apdzenot pirmo daļu.

Anda: Ikdienā braucu ar auto vadoties pēc principa, lai instruktoram nav kauns. Iesaku arī citiem. Nu un “Laipnība naudu nemaksā!”

Monta: Šveicē visi brauc aiz traktoriem, pensionāru mašīnām vai riteņbraucējiem vairākus kilometrus no vietas. No sākuma mani tas kaitināja - “nu, bāc, tagad jākratās aiz traktora, kas pat nevar nobraukt malā!!”, bet pēc tam..sapratu, ka jūtos droši. Visi mierīgi, pacietīgi. Cieņpilni.

Svarīgākais