Pierīgas mežos iestādīti 30 000 koku

© f64.lv, Kaspars Krafts

Apdrošināšanas sabiedrība "Ergo" sadarbībā ar SIA "Rīgas meži" iestādījusi 30 000 koku Pierīgas mežos, informē apdrošinātāja pārstāvji.

Pērn "Ergo" aicināja ikvienu piedalīties īpašā soļu izaicinājumā "30 000 iemeslu iet kopā ar "Ergo"", kurā noietie soļi "#walk15" lietotnē pārvērtās virtuālos kokos. "Ergo" apņēmās tos padarīt par īstiem un iestādīt 30 000 koku Pierīgas mežos.

Pērn rudenī notika pirmā šīs iniciatīvas meža stādīšanas talka, kurā "Ergo" darbinieki kopā ar "Rīgas mežu" speciālistiem neapmežotā teritorijā Tīreļu mežniecībā iestādīja 6000 bērzu.

Lai turpinātu iesākto un sasniegtu plānoto mērķi, šī gada aprīlī turpat Tīreļu mežniecībā norisinājās otrā meža stādīšana, kurā piedalījās ap 60 "Ergo" darbinieku kopā ar savām atvasēm, stādot egles. Savukārt maijā Streļķu mežā, Mārupes novadā, piecu hektāru platībā tika iestādītas priedes.

"Ergo" Latvijas filiāļu vadītāja Aija Medne informē, ka rezultātā Pierīgas meži ir kļuvuši par 6000 bērziem, 5200 eglēm un 18 800 priedēm bagātāki.

Kā norāda "Rīgas mežu" Mežsaimniecības daļas vadītājs Uldis Gaiss, koku stādīšana ir viens no veidiem, kā kompensēt "CO2 pēdas" nospiedumu, tādēļ būtiski ir veidot jaunas mežaudzes, stādot kokus vietās, kur tie iepriekš nav auguši.