Sākums

2.feb
Domājot par dzelzs pārtikas avotiemm, vispirms parasti iedomājamies par sarkano gaļu, pupām vai spinātiem, taču ir vēl daudzi citi, mazāk populāri dzelzs avoti - lūk, 12 no tiem, saskaņā ar “RealSimple”.
2.feb
Jaunais gads bieži vien nāk ar apņemšanos dzīvot veselīgāk – vairāk kustēties, atteikties no kaitīgiem ieradumiem un sakārtot ēšanas paradumus. Taču, sākot domāt par veselīgu ēšanu, nereti šķiet, ka tas ir laikietilpīgi, dārgi un sarežģīti.
1.feb
Liza Haima, reģistrēta dietoloģe un “The Well Necessities” Ņujorkā dibinātāja, atklājusi savu ģeniālo triku, kā padarīt kafiju garšīgāku, nepievienojot tai pienu vai cukuru, raksta “realsimple.com”.
1.feb
Kamēr vēl veikalos pieejami mandarīni, ir laiks, lai gatavotu mandarīnu sīrupu.
31.jan
Maiks Deiviss, Londonas “The Camberwell Arms” šefpavārs un īpašnieks, stāsta, ka atklājis uz augu bāzes ražotas siera mērces “mākslu” no savas sievas Bonitas, kura ir gan vegāne, gan šefpavāre, raksta izdevums “The Guardian”.
31.jan
oties brīvdabas izbraucienos, vienkārši baudīt ģimeniskus velo braucienus vai izmantot velosipēdu, kā uzlabot fizisko sagatavotību - izvēle ir jūsu rokās, tomēr pirms doties braucienos jāizvēlas piemērotākais velosipēds. Vai meklējat ideālu velosipēdu, bet nezināt, ar ko sākt?
31.jan
Olbaltumvielas ir būtiska mūsu uztura sastāvdaļa. Šī uzturviela ir īpaši svarīga mūsu muskuļu, ādas, iekšējo orgānu, īpaši sirds un smadzeņu, kā arī acu, matu un naglu veselībai. Mūsu imūnsistēmai ir nepieciešami proteīni, lai ražotu antivielas, kas cīnās ar vīrusiem. Vieglākais veids, kā uzņemt olbaltumvielas, ir ēst gaļu, zivis, olas un piena produktus. Tomēr labi olbaltumvielu avoti var būt augu valsts produkti.
30.jan
Karamelizēti banāni ar mandeļu skaidiņām - tas ir debešķīgi gards un neticami viegli pagatavojams deserts dzīves baudītājiem - visiem tiem, kas meklē izcilas garšas, bet nevēlas piepūlēties! Ar recepti dalās Nigel Slater no “The Guardian” komandas.
30.jan
Uztura speciāliste Katlīna Zālmane nosauc 11 diētas, kuras nekādā gadījumā nevajadzētu ievērot!
29.jan
Ir pienācis laiks apstrīdēt ideju, kas mums ir bijusi uzspiesta gadiem ilgi - lai iegūtu slaidu un spēcīgu ķermeni, vienkārši jāēd mazāk un vairāk jākustas. Ebija Smita-Raiena, zinātniece, kas pēta vielmaiņu, uzturu un sportisko sniegumu, uzskata, ka šī pieeja ir ne tikai novecojusi, bet pat var būt kaitīga, raksta “MindBodyGreen”.
29.jan
Kartupeļi ir iecienīts produkts kā Latvijā, tā arī citviet. No šī dārzeņa var pagatavot nevienu vien gardu ēdienu, tāpēc tos mīl cilvēki visā pasaulē.
28.jan
No pastas var pagatavot daudz gardus ēdienus, taču ir svarīgi zināt arī, kā to pareizi izmantot, lai ēdiens būtu debešķīgs. Lasiet rakstu un uzziniet, kādi ir pastas veidi un ar ko to pasniegt.
27.jan
Uztura speciāliste Andželika Duvala atklājusi interesantu recepti, kas palīdzēs cīnīties ar ballītes un iedzeršanas sekām - tas ir kāds pavisam vienkāršs deserts, raksta izdevums “Woman”.
27.jan
Eksperti atklāj, ko darīt, lai apēstu mazāk ēdiena un nepārēstos, bet vienmēr justies paēdušiem!
26.jan
Konditore un “Liv for Cake” dibinātāja Olīvija Bogacki padalījās ar savu labāko triku, kā padarīt mājās gatavotu biskvītu vēl garšīgāku, pievienojot mīklai vienu "slepeno" sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
26.jan
Vai aukstumam un locītavu sāpēm ir saistība, skaidro traumatologs, ortopēds Aleksandrs Omeļčenko, savukārt farmaceite Jeļena Bebre sniedz pirmās palīdzības padomus dažādas izcelsmes sāpēm.
25.jan
Ja meklējat jaunu ieroci, ko pievienot savam videi draudzīgās tīrīšanas arsenālam, dodieties uz virtuvi - izrādās, ka olīveļļai ir arī daudz pielietojumu, kas nav saistīti ar ēst gatavošanu. Pēc “Southern Living” ekspertu domām, olīveļļa ir lielisks līdzeklis, ar kuru tīrīt, pulēt un attīrīt māju.
25.jan
Eksperti nosauc četras pasaulē bīstamākās profesijas. Lai gan daudzi darbi piedāvā stabilitāti un drošību, citi prasa tādu drosmi un izturību, kāda piemīt tikai dažiem.
24.jan
Labākais tējas dzeršanas laiks ir atkarīgs no tējas veida un vēlamajiem rezultātiem. Ar padomiem un ieteikumiem dalās eksperti no “unian.net”.
24.jan
Pirmie randiņi ir aizraujoši un satraucoši. Pareizo jautājumu uzdošana var palīdzēt mums iepazīt labāk otru personu. Tomēr nepareizu jautājumu uzdošana var padarīt sarunu neveiklu un neērtu. Pēdējā lieta, ko noteikti mēs vēlamies, ir, lai randiņš būtu kā intervija vai pratināšana. Tāpēc eksperti apkopojuši jautājumus, kurus nevajadzētu uzdot otram cilvēkam pirmajā randiņā, lai tas nekļūtu neveikls, neērts un nepatīkams!
23.jan
Kā pareizi vārīt kartupeļus? Kādā ūdenī jāliek kartupeļi - karstā vai aukstā? Tas ir ļoti svarīgi, ja vēlaties iegūt veselīgu ēdienu, nezaudējot oriģinālajā produktā esošos vitamīnus. Ar padomiem dalās izdevums “Wirtualna Polska”.
23.jan
Glutēns jeb lipeklis ir ūdenī nešķīstošu olbaltumvielu grupa, kas atrodama kviešos, miežos un rudzos jeb graudaugos. Virspusēji domājot, var šķist, ka glutēnu satur vien maize, smalkmaizītes un kūkas. Taču tā nav! Glutēnu satur daudzi ikdienā bieži izmantoti pārtikas produkti. Cilvēkiem, kuriem ir glutēna nepanesamība vai tie, kuri vēlas no tā izvairīties, jābūt ļoti uzmanīgiem. Apkopojām dažus pārsteidzošākos produktu, kuri satur glutēnu!