Ir klāt septembris, kad laiks palēnām no siltās un patīkamās vasaras nomainās pret vēso un krāsaino rudeni. Lai arī aiz loga vēl valda patīkams siltums, ilgi vairs nav jāgaida, kad sāks palikt vēsāks. Iestājoties vēsam laikam pavisam viegli ir noķert pirmās iesnas un klepu. Saaukstējoties mēs visbiežāk dodamies uz aptieku pēc zālēm, lai ātrāk justos labi. Lai nevajadzētu pie nelielas saaukstēšanās skriet uz aptieku pēc zālēm, varat uzlabot veselību arī ar dabiskajām antibiotikām jeb dabiskiem produktiem, kuriem piemīt antibakteriālas īpašības
Kā pēc aizvadītajiem vasaras mēnešiem palutināt ādu, piešķirt tai mirdzumu un palīdzēt atgūt mitruma līmeni? Te noderēs kosmētiskās sejas maskas. Kā tās pareizi izvēlēties un lietot tā, lai gūtu vislabāko efektu? Stāsta dermatoloģe Elīza Sālījuma un farmaceite Liene Graudiņa.
Radot dažādus darbiņus bērni var sasmērēties. Nereti iztīrīt krāsas, krītiņu, flomāsteru un cita veida traipus no apģērba var būt visai grūti. Šoreiz dalāmies ar diviem padomiem, kā no apģērba veiksmīgi iztīrīt flomātera atstātos traipus!
Neviena sieviete nevēlas novecot pirms laika. Ikviena vēlas saglabāt pēc iespējas ilgāk jauneklīgu izskatu. Protams, mūsdienās šo paveikt ir daudz vieglāk nekā senākos laikos, jo ir pieejamas dažādas procedūras, skaistumkopšanas līdzekļi. Šādas lietas, lai saglabātu jauneklību, var būt dārgas. Ir veidi, kā apturēt novecošanos, netērējot lielus naudas līdzekļus!
Lai nākamgad nevajadzētu pirkt tomātu sēklas veikalā, varat tās ievākt no šogad izaudzētajiem tomātiem. Kā to pareizi izdarīt, lai nākamgad sēklas būtu dīgtspējīgas?
Daudziem cilvēkiem zirnekļi nepatīk un pat ir bail no tiem. Tomēr reizi pa reizei tie kā nelūgti viesi var ierasties jūsu mājoklī. Ko darīt, lai izvairītos no zirnekļu apmeklējuma?
Gardo tarti var aprakstīt kā harmonisku garšu kombināciju, kas iepriecinās ikkatru. Biezpiens padara saldo ēdienu viegli krēmīgu, savukārt āboli tarti padara nedaudz skābenu, radot nevainojamu garšu buķetes līdzsvaru. Šī tarte ir ideāla izvēle gan svētdienas rīta brokastīm, gan īpašiem svētku mirkļiem.
Pirmās dienas bērnudārzā ir nozīmīgs notikums gan bērna, gan vecāku dzīvē. Tas ir jauns posms, kas bieži nāk ar sajūsmu, uztraukumu un daudz jauniem iespaidiem. Lai palīdzētu bērnam veiksmīgi spert šo svarīgo soli un bērns dotos uz bērnudārzu ar priecīgu noskaņojumu, ir būtiski laikus sagatavoties. Šeit ir daži ieteikumi, kas var palīdzēt bērnam vieglāk pielāgoties jaunajai videi un rutīnai.
Vai jūs esat kādreiz aizdomājies, kā lietderīgi izmantot liekās tomātu lapas? Izrādas, ka tām var rast pielietojumu, ne tikai izmest kompostā, bet arī radīt kukaiņu atbaidīšanas līdzekli.
Nākamreiz, kad grasāties izmest miskastē dārzeņu atliekas, apsveriet iespēju dot tām vēl vienu iespēju. Ūdenī var izaudzēt dažādu dārzeņu un garšaugu dzinumus, kurus izmantot gan kulinārijā, gan ēdienu dekorēšanā, gan jaunu stādu iegūšanā.
Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.
Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
Skolas sākums gan vecākiem, gan bērniem ir rosīgs laiks - pilns dažādu darbu, ko paspēt padarīt. Mainās dienas režīms, slodze, kā arī palielinās laiks, ko pavadām telpās. Turklāt arī laikapstākļi aiz loga sāk ieviest korekcijas mūsu ikdienā. Kas var palīdzēt šajā laikā stiprināt organismu un justies labi, konsultē farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.
Vai zinājāt, ka ir atsevišķi ziedi, kuri aug dārzā, lai priecētu mūsu acis, ir arī ēdami? Ēdamos ziedus var izmantot gan dažādu saldo ēdienu, gan dzērienu dekorēšanā un garšas uzlabošanā. Izlasiet un uzziniet, kuri dārza ziedi ir ēdami!
Laikā, kad dārza tomāti ir viegli un plaši pieejami, ir īstais brīdis izmēģināt dažādas jaunas receptes. Šoreiz iesakām pagatavot grieķu tomātu pankūkas!
Tomātu ražas pilnbriedā nākas būt radošiem, gatavojot dažādas maltītes un ziemas krājumus, lai zudībā neietu izaudzētais. Lai tomāti tik ātri nesabojātos, bet ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi, iesakām šos četrus padomus!