Cilvēkus varētu iedalīt divas grupās - saldummīļi un tie, kuri priekšroku labāk dod sāļām uzkodām. Tāpat, kā no alkohola, cigaretēm, arī no saldumiem jeb tajā esošā cukura var rasties atkarība. Cukura atkarība mūsdienās kļūst par arvien aktuālāku problēmu. Liels cukura patēriņš ir saistīts ne tikai ar svara pieaugumu, bet arī paaugstina insulīna līmeni asinīs un spēj veicināt virkni dažādu saslimšanu. Tieši rafinētais cukurus, kas tiek pievienots klāt pārtikas produktiem, veicina atkarību!
Ja jums patīk dzert tēju ar citronu, tad, iespējams, vēlēsieties uzzināt, kā to pareizi pagatavot - lielākā daļa cilvēku pieļauj kļūdu. Uzziniet, kā to darīt pareizi, lai jūs no tējas gūtu maksimālu labumu, saskaņā ar “TCH”.
Alkoholiķis ir cilvēks, kurš lieto alkoholiskos dzērienus pārmērīgā daudzumā, nespēj to kontrolēt un pats saviem spēkiem nespēj atteikties no grādīgo dzērienu malkošanas.
Nav definēts viens alkoholisma cēlonis, kuru varētu attiecināt uz visiem, kas slīgst atkarībā. Alkohola atkarību var veicināt dažādi faktori. Šoreiz aplūkosim piecus faktorus, kuri var veicināt atkarību no alkohola!
Līdz Lieldienām palikušas vairs tikai astoņas dienas, tāpēc laiks sākt domāt, kādā krāsā šogad krāsosim olas. Populārākā metode, protams, ir krāsot olas sīpolu mizās. Citi izvēlas par labu veikalos nopērkamajām krāsām, lai iegūtu krāsainas olas, taču ir arī daudzi citi veidi, kā iegūt krāšņas olas, izmantojot dabīgas sastāvdaļas.
Lai mājās pagatavotu tasīti stipras kafijas, svarīgi ir ievērot pareizus pagatavošanas norādījumus, un jums pat nenāksies pirkt papildus speciālu aprīkojumu, raksta “The Guardian”.
Mainoties gadalaikiem, mainās ne tikai laikapstākļi, bet arī mūsu pašsajūta. Daudzi, iestājoties pavasarim, piedzīvo nogurumu un enerģijas trūkumu. Lai šajā pavasarī uzlabotu savu pašsajūtu, svarīgi ir ne tikai ieturēt veselīgas maltītes un būt aktīviem, bet arī uzlādēt organismu ar vitamīniem un minerālvielām, lai justos labi un būtu enerģijas pilni baudīt patīkamo laiku!
Aizstājiet garlaicīgo auzu pārslu putras bļodu pret kaut ko interesantāku un tikpat barojošu - to pat var pagatavot karstā gaisa friterī, raksta “express.co.uk”.
Speciālisti saka, ka, pievienojot karstam ūdenim vienkāršu sastāvdaļu, var pagatavot gardu un veselīgu dzērienu, kas var palīdzēt cīnīties ar sliktu elpu un grēmām, saskaņā ar “Harvard Health” raksta “express.co.uk”.
Iestājoties pavasarim, daudzi cilvēki piedzīvo spēku izsīkumu un enerģijas trūkumu. Šādu stāvokli mēdzam dēvēt par pavasara nogurumu. Zinātnieki joprojām nav atraduši vienu izskaidrojumu, kāpēc, mainoties gadalaikiem, piedzīvojam pēkšņu spēku izsīkumu, taču tas varētu būt saistīts gan ar ārējām, gan iekšējām izmaiņām.
Viena vienkārša, bet bieži pieļauta kļūda var kļūt par negaidīti liela elektrības rēķina iemeslu - tā ir karsta ēdiena ievietošana tieši ledusskapī, raksta “express.co.uk”.
Lai gan gāzu izdalīšanās un atraugas ir dabiski veidi, kā ķermenis var atbrīvoties no liekā gaisa, kas nokļuvis zarnās, pārmērīga gāzu veidošanās var būt neērta vai pat sāpīga. Ir ēdieni un dzērieni, kas var pastiprināt gāzu veidošanos un vēdera uzpūšanos.
Mūsdienu pārtikas rūpniecība, protams, galvenokārt ir vērsta uz peļņas gūšanu no savas produkcijas pārdošanas, tāpēc tā plaši izmanto dažādus augšana stimulatorus, lai palielinātu produktivitāti, izslaukumu, svara pieaugumu mājlopiem un olu ražošanu mājputniem. Kā no šīm kaitīgajām piedevām atbrīvoties? Skaidro “limon.postimees.ee”.
Ja jums patīk pievienot ķiplokus ēdieniem, tad jūs droši vien zināt, cik grūti ir atbrīvoties no to smaržas uz rokām - ziepes palīdz tikai daļēji, un asā ķiploku smarža var palikt uz pirkstiem pat daudzas stundas pēc ēdiena gatavošanas.
Augļu sulas sniedz veselībai virkni pozitīvu ieguvumu. Taču svarīgi ir sulas, tāpat kā citus dzērienus un ēdienus, lietot ar mēru. Augļu sulas satur daudz cukura. Lai arī sula nesatur "parasto" balto cukuru, tā satur augļu cukuru jeb fruktozi un arī tas ir jāuzņem ar mēru! Tāpēc ikdienā nevajadzētu dzert litriem sulas!
Atklāts labākais veids, kā ābolus saglabāt svaigus un kraukšķīgus - izmantojiet šo vienkāršo paņēmienu, lai tie paliktu svaigi vairākas nedēļas, raksta “express.co.uk”.
Ziedojot asinis, katrs donors tikai pusstundas laikā var palīdzēt trīs cilvēkiem. Asinis ir neaizstājamas, tāpēc pacientu liktenis ir tiešā veidā atkarīgs no donoru atsaucības. Valsts asinsdonoru centra (VADC) dati liecina, ka vien nepilni 4% Latvijas iedzīvotāju ir pastāvīgie donori - visbiežāk no ziedošanas attur neziņa un bailes par procesu. Kādi ir visbiežāk sastopamie mīti par asins ziedošanu?
Svaiga elpa, veselas smaganas un baktēriju iznīcināšana - tās ir tikai dažas priekšrocības, kuras sniedz regulāra mutes skalojamā līdzekļa lietošana. Zobārsti iesaka lietot mutes skalojamo līdzekli, taču, ja tas tiek lietots nepareizi, var rasties pretējs efekts. Zobārsts Taruns Nagpals nosauc piecas izplatītākās kļūdas, lietojot mutes skalojamo līdzekli!
Populārais kulinārijas žurnāls “Cook's Illustrated” dalījies ar izcilu padomu, kas piedāvā vienkāršu, videi draudzīgu risinājumu, ko darīt ar citronu, ja gatavošanas procesā nepieciešama tikai neliela tā daļiņa, vēsta izdevums “Parade”.