Covid-19: Kāpēc vakcinētie, kuri arī inficējas, netiek regulāri testēti?

© Dmitrijs Suļžics / F64

Infektoloģe un Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ludmila Vīksne kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas", atbildot uz skatītājas jautājumu, komentējusi vakcinēto testēšanu.

Iedzīvotāja norāda, ka dzirdējusi ziņas, ka aptuveni 10% vakcinēto ir saslimuši ar kovidu, bet viņus regulāri netestē, kā to dara ar nevakcinētajiem."Ja vienlīdzīgi nosacījumi būtu gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem, vai tas saslimušo skaitlis nebūtu pavisam citādāks, ja, viņus netestējot, jau atklāti 10% saslimušo?” - jautā iedzīvotāja.

Infektoloģe norāda, ka vakcinēti cilvēki inficēšanās gadījumā daudz mazāk apdraud tuviniekus un sabiedrību kopumā.

"Viņus [vakcinētos] nav vērts testēt tāpēc, ka vīruss no tiem, kas ir vakcinēti nav tik agresīvs, viņš neizplatās tik viegli. Tur ir pilnīgi cita izplatības intensitāte," pauž L. Vīksne.

Infektoloģe atzīmē, ka ir ļoti maza varbūtība, ka vakcinēts cilvēks, pats to nezinot, var aplipināt nevakcinētu.

Dzīvesstils

Sojas siers tofu, ko tradicionāli gatavo no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izņemšanas no jūras ūdens (nigari), satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, olās, zivīs un piena produktos, bet bez holesterīna, jo tas ir uz augu bāzes.