Rīdzinieki neizpratnē - cits pēc cita saņem 30 eiro lielus sodus

© Dmitrijs Suļžics/MN

Māris astoņu dienu laikā saņemis divus sodus, katru 30 eiro apmērā. Autovadītājs šajā namā dzīvo ceturtdaļgadsimtu un šie ir pirmie sodi, ko viņš saņēmis, vēsta "Bez Tabu".

Abas reizes policija pagalmā rosījusies nakts aizsegā un sodījusi divas reizes pa 25 mašīnām, kas pašvaldības maciņu papildināja par apaļu pusotru tūkstoti eiro.

"Astoņu dienu laikā saņēmu divus sodus. Visām mašīnām uz priekšējā paneļa novietota stāvvēšanas atļauja, bet tik un tā raksta sodus. Šeit dzīvoju 25 gadus, te vienmēr ir liktas mašīnas, tagad pēkšņi sāk likt sodus. Kāpēc policija brauc naktīs un soda? Zvanīju mājas apsaimniekotājam, neko konkrētu nevarēja iesākt, tieca, ka domās, ko darīt."

Arī citi kaimiņi ir neizpratnē par saņemtajiem sodiem. Ikvienam autovadītājam uz priekšējā paneļa ir novietota stāvēšanas atļauja, kas situāciju padara vēl mulsinošāku.

Kaut pēc Māra stāstītā automašīnu novietošanas vietā zāle nav augusi gadus 25, tā tik un tā skaitoties zaļā zonā, kur spēkratus novietot nav ļauts.

Jevgenijs Meļihovs, Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis, skaidro:

Uz šādiem izsaukumiem policija reaģē, ja tiek saņemta iedzīvotāju sūdzība. Šajā gadījumā tika saņemta iedzīvotāja sūdzība par to, ka daudzdzīvokļu nama pagalmā vairāki transportlīdzekļi neievēro ceļu satiksmes noteikumus. Notikuma vietā policijas darbinieki konstatēja, ka vairāki transportlīdzekļi novietoti stāvēšanai vietā, kur nevar piebraukt nepārkāpjot stāvēšanas noteikumus. Tie tika novietoti ārpus ceļa, apstādījumos."

Blakus mājas autovadītāji nav sodīti, jo izsaukums uz šo adresi nav saņemts. Ja kaimiņi nesūdzētos par Māra un citu atstātajiem spēkratiem, sodi netiktu piešķirti. Meļihovs norāda, ka likumsargi nedrīkst nereaģēt uz izsaukumu.

Nebūšanas

Otrdien, 15. oktobrī, vienā no galvaspilsētas lielākajiem tirdzniecības centriem nostrādāja signalizācija u.n apmeklētājiem uz brīdi nācās pārtraukt iepirkšanos, jo pēc darbinieku aicinājuma telpas uz laiku bija jāatstāj, vēsta “Degpunktā”