Vai Latvijā pastāv drošības riski saistībā ar iebraucējiem no trešajām pasaules valstīm? Komentē Rihards Kozlovskis

© Ģirts Ozoliņš/MN

Savu vērtējumu TV24 raidījumā “Ziņu TOP” sniedz iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

“Ir bijuši negatīvi piemēri, bet teikt, ka tas ir raisījis nestabilitāti, kādu mēs novērojam kaimiņzemēs, tajā pašā Zviedrijā, tad tur patiešām ir ļoti nopietnas problēmas,” saka iekšlietu ministrs. Īpaši to veicinot slēgtu kopienu veidošanās, kas Latvijā nav novērojamas.

Latvijā svešzemnieki ierodas gan izglītības, gan darba dēļ un, pēc R. Kozlovska domām, situācijai ir nepieciešams regulāri sekot līdzi, lai “kādā brīdī tas nepāraugtu par nopietnu apdraudējumu nacionālajai drošībai”. “Pašlaik, ja mēs runājam uz reliģijas bāzes motivētiem izaicinājumiem, tad valsts drošības dienesti tiek galā un patstāvīgi uztur kontaktus,” norāda ministrs.
Pēc R. Kozlovska domām situācija Latvijā ir samērā mierīga arī ņemot vērā konfliktu Tuvajos Austrumos: “Tas ir arī kopējās migrācijas politikas izšķiršanās jautājums, bet mums tie ir studenti un darba tirgus dalībnieki. Valstis un izcelsmes ir dažādas, bet pašlaik uz reliģiskās atšķirības vai uzskatu pamata mums nav tādu izteiktu nacionālās drošības apdraudējumu.”