Nepagāja ilgs laiks! Ziemeļkorejas karavīri jau bēg no savām pozīcijām Krievijas armijā

© Pixabay.com

Jau 18 Ziemeļkorejas karavīri aizbēguši no savām pozīcijām pie Ukrainas robežas Brjanskas un Kurskas apgabalos Krievijā, vēsta “tv3.lt”, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestā.

Saskaņā ar avotiem, karavīri dezertējuši septiņus kilometrus no Krievijas un Ukrainas robežas. Ziemeļkorejas karavīru bēgšanas motīvs vēl nav noskaidrots, un Kremļa militārpersonas sākušas viņus meklēt.

"Tikmēr Krievijas armija cenšas slēpt šo informāciju no augstākās vadības," saka Ukrainas izlūkdienests.

Tiek ziņots, ka dažās Krievijas bruņoto spēku vienībās atrodas arī Ziemeļkorejas pilsoņi, kuru skaits ir līdz pat aptuveni trīs tūkstošiem - šo informāciju apstiprināja ziņu aģentūra “Ukrinform”, par ko ziņoja Ukrainas izlūkdienests.

Iepriekš izdevums "Ukrainska Pravda" vēstīja, ka Krievijas armija ir izveidojusi "īpašu burjatu bataljonu", kas sastāvēja no Ziemeļkorejas pilsoņiem. "Ukrinform" arī ziņoja, ka 13. oktobrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Krievija stiprina savu aliansi ar tādiem režīmiem kā Ziemeļkoreja un Krievijas bruņotajiem spēkiem nodos arī Ziemeļkorejas pilsoņus.

Pasaulē

ASV Transporta ministrija ir apsūdzējusi Vācijas aviokompāniju "Lufthansa" ebreju pasažieru diskriminācijā un piespriedusi tai 4 miljonu ASV dolāru naudassodu - lielāko, kādu šī ministrija jebkad piespriedusi, teikts otrdien publicētā paziņojumā.

Svarīgākais