Ir ilgdzīvotāju uzturā: uztura speciāliste nosauc virtuvē neaizstājamu produktu

© Depositphotos

Sojas siers tofu, ko tradicionāli gatavo no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izņemšanas no jūras ūdens (nigari), satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, olās, zivīs un piena produktos, bet bez holesterīna, jo tas ir uz augu bāzes.

Šis siers ir bagāts ar kalciju, dzelzi, vitamīniem, šķiedrvielām un izoflavoniem, kas ir augu estrogēna veids, teikts Japānas reģistrētās dietoloģes un ilgmūžības ekspertes Mičiko Tomiokas rakstā CNBC.

"Japānā tofu mīl dažādu vecumu cilvēki. Maniem radiniekiem ir 95 un 88 gadi. Viņi joprojām dzīvo Narā un katru dienu ēd tofu, natto (fermentētas sojas pupiņas) un miso zupu. Viņi savu ilgmūžību (..) daļēji saista ar šo ikdienas rutīnu," dalījās eksperte.

Uztura speciāliste atzīmēja, ka tofu ir viņas visnepieciešamākais produkts virtuvē.

Pēc dietologa domām, pētījumi ir parādījuši, ka tofu jo īpaši var palīdzēt samazināt sirds slimību risku un samazināt kaulu masas zuduma risku.

Svarīgākais