Izrādās, ka cilvēkiem, kuri pastāvīgi izjūt tieksmi pēc uzkodām, problēma nav tikai vājš gribasspēks - tā ķermenis sūta signālu. Nelielas, bet apzinātas izmaiņas uzturā un dzīvesveidā var novest pie pamanāmiem rezultātiem, dalās “limon.postimees.ee”.
Izvēloties graudaugus maltītes pagatavošanai, lielākā daļa cilvēku izvēlas rīsus vai griķus.
Bez šaubām, šie produkti ir vērtīgi, taču nevajadzētu aizmirst par vēl viena superprodukta esamību, kam arī regulāri jābūt cilvēka uzturā.
Spināti tiek uzskatīti par superēdienu, jo tajos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Tomēr pārmērīgam spinātu patēriņam var būt blakusparādības.
Veselīgas zupas var būt noderīga sabalansēta uztura sastāvdaļa, veicinot svara zudumu un uzlabojot veselību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tā nav panaceja un tai nevajadzētu būt uztura pamatā, neņemot vērā individuālās vajadzības.
Kad vēders rūc un jūties ļoti izsalcis, nereti gribas apēst kaut ko neveselīgu - taču izrādās, ka pat dažus veselīgus ēdienus nevajadzētu ēst tukšā dūšā, ziņo “Buzznoble”.
Daudzi vecāki labi zina, cik izaicinoši var būt pierunāt bērnu nogaršot jaunu ēdienu un ieturēt pilnvērtīgu, uzturvielām bagātu maltīti. Bērni biežāk izvēlas makaronus un cīsiņus, iepretī daudz vērtīgākajiem dārzeņiem vai jūras produktiem.
Dietoloģe no Toronto vārdā Ebija Langere apgāž mītu - sportošana tukšā dūšā neuzlabo veiktspēju un nesadedzina vairāk kaloriju. Ekspertes skaidro, ko un kāpēc būtu ieteicams ēst pirms un pēc sportošana, raksta "Associated Press".
Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka regulāra tikai viena konkrēta ēdiena ēšana brokastīs var ievērojami samazināt resnās zarnas vēža attīstības risku, liecina pētījums, kas publicēts žurnālā Gut Biomes Reports.
Uztura speciāliste Melisa Nīvesa stāsta par čia sēklu ieguvumiem veselībai un iespējamām blakusparādībām. Šis populārais superprodukts ir bagāts ar šķiedrvielām, omega-3 taukskābēm, olbaltumvielām, minerālvielām un antioksidantiem.
Jaunais gads bieži vien nāk ar apņemšanos dzīvot veselīgāk – vairāk kustēties, atteikties no kaitīgiem ieradumiem un sakārtot ēšanas paradumus. Taču, sākot domāt par veselīgu ēšanu, nereti šķiet, ka tas ir laikietilpīgi, dārgi un sarežģīti.
Zemkopības ministrija (ZM) no jaunā mācību gada sākuma skolās un bērnudārzos organizēs rudens programmu, kurā bez maksas dalīs rudzu maizi, lai jaunatni radinātu pie veselīga uztura, aģentūru LETA informēja ZM pārstāvji.
Drīzumā veikalu plauktos varētu nonakt veselīgāka un ilgtspējīgāka šokolāde, jo Šveices zinātniekiem un šokolādes ražotājiem ir izdevies izstrādāt recepti, kas aizstāj cukuru ar augu pārstrādes pārpalikumiem.
Vispārīgi cukuru var iedalīt divos veidos - pievienotais un dabīgais cukurs. Pievienotais cukurs ir tas, kurš papildus tiek pievienots klāt pārtikas produktiem, maltītēm, bet dabīgais cukurs ir tas, ko kāds produkts, piemēram, auglis pats par sevi satur. Šoreiz noskaidrosim, kuri augļi dabīgi satur vismazāk cukura.
Skolēnu apgādei ar augļiem, dārzeņiem un pienu nākamgad nepieciešams papildu finansējums no Latvijas budžeta 4,743 miljonu eiro apmērā, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un Tiesību aktu portālā publiskotais informatīvais ziņojums.
Daži augļi ir vērtīgi ne tikai vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu dēļ, bet arī var palīdzēt zaudēt svaru. Saskaņā ar Eat This, Not That vēstīto, atsaucoties uz uztura speciālistiem, ēdot saprātīgas porcijas un apvienojot augļus ar tauku un olbaltumvielu avotiem, jūs varat izveidot pilnvērtīgu, barojošu diētu, kas būs ideāli piemērota svara zaudēšanai. Turklāt eksperti šādiem nolūkiem tieši vienu augli sauc par labāko.
Vai zini no kādiem produktiem atsakās uztura speciālisti? Šos ēdienus viņi paši neēstu un iekļāvuši "sliktajā" sarakstā, kas nozīmē, ka tie ne tikai mūsu organismam neko nedod, bet pat nodara tam ļaunumu. Portāls "The Healthy" uzskaitījis pārtikas produktus, no kuriem speciālisti iesaka ar steigu atteikties.