Salāti

27.sep
Kāds vīrietis no Lielbritānijas veikalā iegādājās paciņu ar lapu salātiem. Liels bija viņa pārsteigums, kad mājās atvēra iepakojumu un starp salātu lapām atrada krupi, raksta "UPI".
10.sep
Jūras kāposti ir vitamīnu un minerālvielu krātuve. Tie ir bagāti ar jodu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim. Bet nedomājiet, ka tas ir tikai veselīgi, tas ir arī neticami garšīgi.
5.aug
Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.
21.jūl
Kaudzīte kraukšķīgu aunazirņu, sulīgi grauzdētu tomātu gabaliņi, maigas vistas gaļas gabaliņi un visbrīnišķīgākā krēmveida tahini mērce, kas pārlieta  kalē kāpostiem. 
21.jūl
Pipars ir pārliecināts, ka ir īstais laiks doties iepirkties uz tirgu, jo tur ir tik daudz jauno dārzeņu un zaļumu. Viss ir tik skaisti zaļš un vasarīgs! Gribās ēst veselīgāk un vieglāk. 
15.jūl
Zaļajiem zirnīšiem ir ierobežots ēšanas laiks, tāpēc, kad tiem iestājas sezona, ir svarīgi izbaudīt šo gardumu pilnībā. Jaunās pākstis nav nepieciešams mizot – tās var vienkārši sagriezt šķērsām un nedaudz slīpi. Ja esat nolēmis izņemt zirņus, nesteidzieties atbrīvoties no pākstīm – tie ir lieliski piemēroti sagriešanai, tāpat kā jebkuri citi dārzeņi, bagātinot ēdienu ar šķiedrvielām.
12.jūl
Vasara no dārza sniedz aromātisku garšaugu un salātu pārpilnību. Tie ir ne tikai bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, bet  sniedz arī svaigumu. Pētersīļi kalpo kā salātu pamatne, kam pievienoti tādi garšaugi kā dilles, piparmētras, baziliks, estragons un dažādi savvaļas augi – ja prot tos izmantot.
25.jun
Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.
4.jun
Runājot par sezonas produktiem, nekas nevar pārspēt pavasari. Atvadieties no vēsajiem laikapstākļiem un tumšajiem vakariem un sveiciet dzīvīgumu un krāsas ar sauli un svaigiem zaļajiem produktiem.
23.mai
Šie zemeņu panzanellas (sakaltusi un pēc tam izmērcēta maize) salāti, kas vienmēr ir patīkami un nekad nepieviļ.
28.jūl 2023
Keja no Lielbritānijas kopš bērnības cieta no aptaukošanās, un ar vecumu problēma tikai saasinājās: viņai tika diagnosticēta kardiomiopātija, sirds muskuļa slimība, kuras gadījumā sirds kambaru sienas vairs nevar pienācīgi sarauties. Sieviete saprata, ka, ja tuvākajā laikā neatbrīvosies no liekā svara, tad šai kaitei pievienosies arī diabēts, ar stāstu dalās limon.postimees.ee.
12.jūl 2022
Vai arī jums ir gadījies aizmirst ledusskapī salātlapas? Atceroties par tām, tās jau ir savītušas un nekam nedarīgas. Mums ir padomā viens vienkāršs triks, kā savītušām salātlapām iedot "otro dzīvību".
21.jun 2022
Dārzeņi ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa. Tie ne tikai ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, bet arī ļoti gardi. Lai daudzveidotu savu ēdienkarti, uzturā ieteicams lietot ne tikai ierastos dārzeņus, piemēram, gurķus un tomātus, bet arī dažādus zaļumus. Eksperti izceļ piecus veselīgākos zaļumus vasaras sezonā, kurus būtu nepieciešams ēst pēc iespējas biežāk!
27.mai 2022
Pavisam vienkāršs veids, kā bez ķimikālijām cīnīties ar nevēlamajiem kaitēkļiem dārzā jeb uz salātiem, kāpostiem!
22.apr 2022
Interesants garšu apvienojums – gaļa, siers, svaigi un marinēti gurķi.
17.mar 2022
Labi salāti nelielai uzkodai vai sviestmaizēm, lieliski garšo kā papildinājums pamatēdienam.
13.feb 2022
Salāti ar gurķiem un ķiplokiem palīdzot pazemināt asinsspiedienu, raksta hronika.info.
28.okt 2021
Šo salātu burvība ir to vienkāršībā. Burtiski dažas sastāvdaļas, un gatavs ēdiens, kas lieliski iederēsies arī uz svētku galda.
10.okt 2021
Saldie dārzeņi, krēmīgais avokado, pikantas siers un aromātiskie rieksti veido lieliski garšas kombināciju. Un visu papildina brīnumgarda medus un sinepju mērcīte.
3.sep 2021
Pateicoties bietēm, salāti iegūst košu krāsu, bet ķiploki, mārrutka sakne un lauru lapa piešķir pikantu aromātu.