Receptes

2.jan 2023
Kad svētku maratons ir aizvadīts, tad ir pienācis īstais laiks, lai parūpētos par savu sejas ādu. Svētku laikā ir ne tikai gardi ēsts un dzerts, bet arī miegam ir veltīts maz laika. Visas šīs nosauktās lietas mēdz atspguļoties mūsu sejas ādā. Lai jauno gadu sāktu ar veselīgu un starojošu ādu, izmēģiniet šīs trīs sejas maskas.
29.dec 2022
Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi īpašu svētku uzkodu receptes, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko viesi.
18.nov 2022
Svētki mēdz pienākt, vēl pirms paspēts saplānot iepirkumu sarakstus un galda klājumu noformējumu. Piedāvājam vienkāršas Latvijas tiktokeru videoreceptes svētku galda iedvesmai.
8.okt 2022
Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
30.sep 2022
Rudenim piestāv āboli un ķirbji! Slaveni šefpavāri dalās ar savām iecienītākajām rudens receptēm. Izmēģiniet, būs gardi!
11.sep 2022
Brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Tāpēc katru rītu nepieciešams ieturēt brokastis. Lai steidzīgajos rītos nepaliktu ar tukšu vēderu, apkopojām dažas pavisam vienkāršas brokastu idejas!
26.aug 2022
Šobrīd griķi ir viena no aktuālākajām pārtikas precēm Latvijā, pat atmetot koronavīrusa draudu radīto panikas lēkmi griķu izpirkšanai. Griķi ir neizsakāmi veselīgs produkt un patiesībā to recepšu krājumi neparobežojas vien ar griķu vārīšanu vai putru. Izmēģini šos neparastos griķu krekerus.
24.dec 2021
Zviedri Ziemassvētkos klāj bagātīgu mielasta galdu, kam ir pat īpašs vārds - Julbord, kas no zviedru valodas nozīmē "Ziemassvētku galds". Visbiežāk Julbord ir bufete, kur katrs var paņemt sev to, kas garšo vislabāk - visbiežāk tiek pasniegti zivju ēdieni, siltie ēdieni un deserti. Zviedru restorāna šefpavārs un IKEA ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins dalās ar receptēm visās trīs kategorijās.
1.sep 2021
Pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis piedāvā četras viegli pagatavojamas receptes ar sezonālo produktu sastāvdaļām, kas kalpos kā lieliskas maltīšu idejas lielākiem un mazākiem bērniem, skolas gaitas atsākot.
31.jūl 2021
Siltumnīcās šobrīd gozējas sulīgi, nogatavojušies tomāti, tāpēc ir vērts apdomāt, ko no bagātīgas vasaras ražas var pievienot dzērieniem. Dzērienu pazinējs Arvis Zēmanis, domājot par jaunās ražas apstrādāšanu, piedāvā palūkoties tālāk par vecmāmiņas marinējumu receptēm un mudina dārzeņus izmantot dažādos alkoholiskos kokteiļos. 
28.jūl 2021
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
27.jūl 2021
Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To ir iespējams izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Ko darīt brīžos, kad visas ierastās kabaču receptes jau ir izmantotas vai apnikušas, bet šis dārzenis vēl atrodas ledusskapī? Izlasiet un izmēģiniet piecus neparastus kabaču pagatavošanas veidus. Lai labi garšo!
6.jun 2021
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
4.jun 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lūk, piecas mutē kūstošu grilēto ēdienu receptes katrai gaumei, ko baudīt uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
29.mai 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem.
18.mai 2021
Parasti ir tā: izcili gardas maltītes pamatā ir kāda viena – galvenā sastāvdaļa, kas tad arī nosaka toni un garantē baudu garšas kārpiņām. Nu, piemēram, baziliks. Šis garšaugs var iederēties salātos, būt lielisks maigi krēmīgā pesto vai kraukšķīgos cepumos, neaizstājams pastu, krēmzupu, sautējumu, grilējumu pagatavošanā, no tā var uzburt aromātiskus desertus.
16.mai 2021
Vasara ir laiks, kad gandrīz ikvienā pilsētā rodas iespēja baudīt ātru un gardu maltīti uz ielām, parkos, terasēs un citur. Street food ēdienu aromāti kārdina mūs gan ikdienas steigā, gan brīvdienās, un reizēm ir grūti izlemt, kur apstāties un ko nobaudīt, taču arī mūsu pašu virtuve un pagalms var kļūt par vietu, kur top gardi street food tipa ēdieni.
4.mai 2021
Brokastis mēdz dēvēt par svarīgāko dienas ēdienreizi, kaut arī bieži vien grēkojam, šo maltīti izlaižot. Bērni jau no mazotnes jāradina ēst brokastis.  Kad ir īstais brīdis uzticēties un ļaut bērnam pašam tās gatavot, skaidro Rimi Bērniem emocionālās labsajūtas un attiecību eksperte Iveta Aunīte, bet brokastu idejās dalās Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis.
8.apr 2021
Pagatavo šo leģendāro ballīšu uzkodu, kas atceļojusi pie mums no Meksikas, pāris vienkāršos soļos!
27.mar 2021
Britu šefpavārs Raiens Railijs ir izstrādājis īpašas receptes cilvēkiem, kuri pēc Covid-19 slimošanas laikā ir zaudējuši garšas sajūtu, ziņo CTV News.