Receptes

14.dec 2018
Asinsdesas bieži tiek minētas tradicionālo Ziemassvētku ēdienu sarakstā, un tradīcija ir dzīva – par to regulāri pārliecinās asinsdesu ražotāji, Rūjienas novada Jeru pagasta zemnieku saimniecības Arumi īpašnieki Ina un Laimonis Boles. «Asinsdesas pērk visos gadalaikos, pieprasījums aug arī uz Jāņiem, bet, gaidot Ziemassvētkus, ražojam uz maksimumu, jo daudziem neatņemama svētku galdā šķiet asinsdesa ar brūkleņu zapti,» stāsta saimniece.
14.dec 2018
Tradīcijas Latvijā paredz celt Ziemassvētku galdā vismaz deviņus ēdienus, tad nākamais gads būšot bagāts un pārticis. Lai svētkos baudītu ne tikai bagātīgu un gardu, bet arī veselīgu maltīti, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atsaucās “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumam pagatavot veselīgus Ziemassvētku cepešus. Garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā, apvienojot labu garšu un veselīgumu, basketbolisti pārsteidza gan sevi, gan savus komandas biedrus, pagatavojot četrus vistas cepešus: ābolu un medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā - ogu un piparmētru marinādē.
10.dec 2018
Ziemassvētki ir laiks, kad savus mīļos vēlies īpaši palutināt gan ar darbiem, gan ar vārdiem. Lai nebūtu jābažījas par to, ko interesantu celt svētku galdā, ieskaties te! Šī recepte tev noteikti noderēs, un uzkoda būs ne vien garda, bet arī vizuāli neparasta
8.dec 2018
Ziemassvētku gardās klasikas recepti piedāvā gardezi.lv.
7.dec 2018
Ja gada nogalē plānotas daudzas kopā nākšanas ar kopīgiem mielastiem, tad reizēm sāk trūkt ideju. Pat visgardākie tradicionālie ēdieni, īsā laika sprīdī celti galdā atkal un atkal, var apnikt un gribas kaut ko citādu un interesantāku. Dzirdot labas atsauksmes par Ropažu Vēstures izpētes un rekonstrukcijas kluba Rodenpoys rīkotajos pasākumos uz ugunskura viduslaiku tradīcijās vārīto zupu, Neatkarīgā nolēma noskaidrot, vai kaut ko līdzīgu nevarētu pagatavot arī citi interesenti.
4.dec 2018
Lielisks veselības uzlabošanas līdzeklis ir zāļu tējas, uzlējumi, tinktūras, turklāt tos iespējams izvēlēties atbilstoši horoskopam.
30.nov 2018
Ja pirms bagātīgajām gada nogales maltītēm gribas kaut ko pieticīgāku, tad laba izvēle ir lēcas. Par lēcām bieži ieinteresējas tie, kuri ceļojumos iepazinuši citu tautu virtuvi. Pēc tam brīnās: kā gan es šo lielisko, tik universālo produktu nepamanīju agrāk?
28.nov 2018
Tuvojoties svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar mūsu tradicionālo rupjmaizi.
23.nov 2018
100 gados ne tikai mainījusies Latvija, bet arī valstī pieejamie produkti, receptes, ēšanas kultūra. Pēc a/s Santa Maria vērojumiem, aizvadītajos gados kopš Latvijas neatkarības atgūšanas šis process noticis īpaši strauji, jo to veicinājusi brīvā ekonomika, jaunās iespējas ceļot, gūt studiju un darba pieredzi ārzemēs, turienes ģimenēs un restorānos, kā arī redzēt, kā ēdienus gatavo visdažādāko pasaules valstu pārstāvji, kuri dzīvo pie mums.
16.nov 2018
Brīdis, kad sievietei piedzimst bērns un viņa to pirmo reizi pieliek pie krūts, ir ļoti īpašs notikums gan mātei, gan bērnam. Mātes piens pēc savas bioloģiskās vērtības ir unikāls, jo tā sastāvs spēj pielāgoties mazuļa vecumam un zīdīšanas stadijai. Tomēr mātes piena sastāvu spēj ietekmēt arī uzturs, tāpēc jaunajai māmiņai jāpievērš uzmanību tam, vai ēdienreizēs tiek uzņemtas visas nepieciešamās uzturvielas.
15.nov 2018
Svinot Latvijas Republikas simto dzimšanas dienu, bagātīgo svētku galdu noteikti ir vērts papildināt ar interesantiem ēdieniem patriotiskās krāsās. Skaisti noformētas uzkodas vai īpaši svētkiem gatavots deserts priecēs acis un garšos gan lieliem, gan maziem svētku svinētājiem, tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone Simtgades svinību galdam piedāvā divas receptes ēdieniem sarkanbaltsarkanās krāsās!
9.nov 2018
Senos laikos mūsu senči Mārtiņam ziedojuši melnu gaili un vistu. Ap Mārtiņiem bijis arī laiks, kad jākauj lopi un mājputni, jāgatavo gaļas krājumi ziemai, vakaros jāmin mīklas, pirmoreiz ķekatās jeb mārtiņbērnos jāiet un daudz kas vēl cits jādara, bet šajā ēdieniem veltītajā lappusē – jā, par to vistu.
8.nov 2018
Rudens jau tuvojas izskaņai, klāt ziemas gaidīšana, un, ja kādam galvu varētu būt sajaucis siltais laiks, tad kalendārs parūpējas par kārtības atjaunošanu, un tas vēsta, ka 10. novembrī ir jāsvin Mārtiņdiena.
2.nov 2018
Kad daudzmaz tikts skaidrībā ar tām dārza veltēm, kas, paglābtas no salnām, ir jāpārstrādā steidzami, varam pievērsties lielākajam un redzamākajam ražas pārstāvim – ķirbim. Ķirbji šogad, ņemot vērā saulaino vasaru, padevušies saldi un garšīgi.
27.okt 2018
Lai arī Visu Svēto dienas priekšvakars jeb tā sauktais Halovīns daudzos vēl arvien izraisa pretrunīgas emocijas, veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati gadu no gada nemainīgi apstiprina - šo dienu Latvijā tomēr svin, un vismaz bērni tajā tiek lutināti ar dažādiem saldumiem un citiem piemērotiem našķiem vai nelielām rotaļlietām. Lai Halovīna svinētājus šogad izdotos pārsteigt ar kādu netipiskāku kārumu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas radošas receptes mazliet šausminošiem Visu Svēto dienas priekšvakara saldumiem!
26.okt 2018
Atzīt vai neatzīt Halovīnu, kas nav mūsu tautas tradīcija – par to lai spriež katrs pats. Vecāko paaudzi tas varbūt neaizrauj, bet redzot, kā bērni un mazbērni ar prieku nododas Halovīna izdarībām, pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus, darina ķirbju gaismekļus un dodas pie kaimiņiem lūgt saldumus, patiešām var pārņemt vēlme kaut nedaudz ļauties šai noskaņai. Halovīna svētkos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.
25.okt 2018
Kaut gan šogad Latvija tika lutināta ar netipiski siltu rudeni, ir pienācis drēgns un lietains laiks. Lai padarītu ikdienu siltāku un krāsaināku vai mājas viesībās iepriecinātu draugus ar neparastiem dzērieniem, „AlkOutlet” piedāvā divas ekskluzīvas alkoholisko kokteiļu receptes.
22.okt 2018
Lai gan šogad rudens ir siltāks kā ierasts, nelūgtie viesi – vīrusi tepat vien ir. Ja nevēlies, lai tie tevi pārsteidz nesagatavotu, jau laikus ir jānodrošinās, uzturā pastiprināti iekļaujot produktus, kas organismu aizsargā no dažādām saslimšanām.
20.okt 2018
Ja vecāki vēlas, lai mazuļa uzturs būtu veselīgs, pilnvērtīgs, turklāt garšīgs, izaicinājumu netrūkst. 1–3 gadus veca bērna uzturam jābūt īpaši pārdomātam – maza bērna kuņģis ir piecas reizes mazāks nekā pieaugušajam, tomēr nepieciešamo uzturvielu daudzums ir ievērojami lielāks. Tāpēc vecākus izglītojošās kampaņas “Mazais nav lielais” vēstnese Laura Grēviņa, sadarbojoties ar uztura speciālisti Gunu Rijkuri, piedāvā četras veselīgas, ātri pagatavojamas un mazulim piemērotas brokastu receptes, bagātinātas ar augošam organismam tik būtisko uzturvielu – kalciju.
19.okt 2018
Ja vasarā meklējam kārumus, kas mūs atveldzēs, tad rudenī noteikti vēlamies kaut ko saldu un sasildošu. Piedāvājam rudenīgu gardumu receptes, ko iesaka viena no populārākajām pasaules tā sauktajām "jūtūberēm" - Betanija Mota (Bethany Mota).