Receptes

14.feb 2019
Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc, lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes Mīlestības svētku svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!
14.feb 2019
Gada romantiskākie svētki ir tepat aiz stūra, tādēļ sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvājam trīs gardas idejas, kā palutināt savu mīļoto svētkos. Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies savai otrajai pusītei visatbilstošāko!
30.jan 2019
Mums ne tikai patīk baudīt ēdienu, liekot kumosus mutē, bet arī ar acīm. Tā kā ēdiens nav domāts tikai ātrai notiesāšanai, vizuālo baudījumu pirms maltītes sniedz tā izskats, noformējums. Lai iepriecinātu savus tuviniekus kādā nesteidzīgā brokastu reizē, pagatavo viņiem pankūkas, kas tiks skaisti izdekorētas. Īpaši atzinīgi tavu veikumu novērtēs bērni, kurus patiesi sajūsminās dažādie dzīvnieku tēli.
21.jan 2019
Lai gan modernās ēšanas diētas izceļ svaigu zaļumu un īpaši sabalansēta uztura nozīmi, latvieši ir un paliek aizrautīgi kartupeļu ēdāji. Reti kura brangāka maltīte iedomājama bez šī sātīgā dārzeņa, kas iet pie sirds gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem.
18.jan 2019
Ķiploks ir produkts, kas bieži saistās ar gripas laiku. Šajā sīpolaugā dabai ir izdevies cieši savīt tīkamo un netīkamo – garšu un specifisko aromātu, kas daļai cilvēku šķiet nepieņemams. Bet par apkārtējo reakciju var neraizēties, ja priekšā brīvdienas, kad uz atbildīgiem pasākumiem nav jāiet.
4.jan 2019
Pēc svētkos baudītajiem lašiem, nēģiem un pildītām karpām jāmeklē kāda pieticīgāka zivtele – tad jau reņģe? Tie, kuriem reņģes garšo, pret šādu jautājuma nostādni krasi iebilst. Viņi arī svētku galdā ceļ izsmalcinātas reņģu uzkodas, un, iespējams, tām ir pat lielāka piekrišana nekā dārgajām zivīm.
31.dec 2018
AlkOutlet aicina izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. 
30.dec 2018
Gadu mijas maltīte ir viena no skaistākajām ģimenes kopā būšanas tradīcijām, kas namamātei prasa īpašu meistarību un izdomu. Lūk, dažas iedvesmojošas idejas.
29.dec 2018
Brīnišķīgi amerikāņu cepumi ar lazdu riekstiem, asu kanēli un kraukšķīgu tumšo niedru cukuru.
27.dec 2018
Kādas kļūdas ieteicams nepieļaut, gatavojot ķirbju ēdienus.
26.dec 2018
Iedvesmojiet savus Ziemassvētku ballītes viesus ar vieglu, bet ļoti garšīgu un bagātīgu balto karstvīnu. Pasniedziet ar piparkūku grissini un pikantajām Ziemassvētku mandelēm.
24.dec 2018
Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt divus ēdienus, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās jūsu svētku galdu.
21.dec 2018
Baltās sniega kupenas un mīnusi tā vien sauc pēc kārtīgas sasildīšanās – un kāpēc gan nepalutināt sevi un mīļos ar gardiem karstajiem dzērieniem? Skyline Bar bārmeņi Elvis Mass un Linards Grundmanis piedāvā divas aromātiskas un sildošas karsto dzērienu receptes, kas atgādinās, cik brīnišķīgs var būt arī šis aukstais ziemas laiks!
21.dec 2018
Saimnieku gatavots cepetis daudzās ģimenēs ir Ziemassvētku galda simbols un tā neatņemama sastāvdaļa. Taču, lai to pagatavotu patiešām meistarīgi un cepetis ne tikai labi izskatītos, bet arī garšotu pasakaini, ir jāzina ne mazums knifiņu. Iepazīsties ar Normunda Baranovska padomiem, kas palīdzēs pagatavot izcilu cepeti, ko ar lepnumu varēsi celt galdā.
14.dec 2018
Asinsdesas bieži tiek minētas tradicionālo Ziemassvētku ēdienu sarakstā, un tradīcija ir dzīva – par to regulāri pārliecinās asinsdesu ražotāji, Rūjienas novada Jeru pagasta zemnieku saimniecības Arumi īpašnieki Ina un Laimonis Boles. «Asinsdesas pērk visos gadalaikos, pieprasījums aug arī uz Jāņiem, bet, gaidot Ziemassvētkus, ražojam uz maksimumu, jo daudziem neatņemama svētku galdā šķiet asinsdesa ar brūkleņu zapti,» stāsta saimniece.
14.dec 2018
Tradīcijas Latvijā paredz celt Ziemassvētku galdā vismaz deviņus ēdienus, tad nākamais gads būšot bagāts un pārticis. Lai svētkos baudītu ne tikai bagātīgu un gardu, bet arī veselīgu maltīti, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atsaucās “Putnu fabrika Ķekava” izaicinājumam pagatavot veselīgus Ziemassvētku cepešus. Garšu meistara Arvja Zēmaņa vadībā, apvienojot labu garšu un veselīgumu, basketbolisti pārsteidza gan sevi, gan savus komandas biedrus, pagatavojot četrus vistas cepešus: ābolu un medus, zaļumu un mārrutku, apelsīnu, kā arī neparastajā - ogu un piparmētru marinādē.
10.dec 2018
Ziemassvētki ir laiks, kad savus mīļos vēlies īpaši palutināt gan ar darbiem, gan ar vārdiem. Lai nebūtu jābažījas par to, ko interesantu celt svētku galdā, ieskaties te! Šī recepte tev noteikti noderēs, un uzkoda būs ne vien garda, bet arī vizuāli neparasta
8.dec 2018
Ziemassvētku gardās klasikas recepti piedāvā gardezi.lv.
7.dec 2018
Ja gada nogalē plānotas daudzas kopā nākšanas ar kopīgiem mielastiem, tad reizēm sāk trūkt ideju. Pat visgardākie tradicionālie ēdieni, īsā laika sprīdī celti galdā atkal un atkal, var apnikt un gribas kaut ko citādu un interesantāku. Dzirdot labas atsauksmes par Ropažu Vēstures izpētes un rekonstrukcijas kluba Rodenpoys rīkotajos pasākumos uz ugunskura viduslaiku tradīcijās vārīto zupu, Neatkarīgā nolēma noskaidrot, vai kaut ko līdzīgu nevarētu pagatavot arī citi interesenti.
4.dec 2018
Lielisks veselības uzlabošanas līdzeklis ir zāļu tējas, uzlējumi, tinktūras, turklāt tos iespējams izvēlēties atbilstoši horoskopam.