Pikantie riekstiņi

© Foto: publicitātes

Pipars nāk klajā ar mūsdienu riekstiņu versiju. “Gadījās man riekstiņu formiņas. Un tad man gadījās recepte no oriģinālās riekstiņu pannas, no seniem padomju laikiem.

Tad man gadījās to izmēģināt un radās ideja par pikantiem siera riekstiņiem. Tā nu manā izpildījumā veco laiku “Riekstiņi ar vārītu iebiezināto pienu” pārtapa par mūsdienīgu pikanto versiju.”

SASTĀVDAĻAS (24 gb.):

200 g kviešu milti

120 g sviests istabas temperatūrā

1 ola

1 tējk. kaltētas garšvielas

1/2 tējk. cepamais pulveris

1/2 tējk. sāls

1 tējk. cukurs

PILDĪJUMAM

200 g siers (piem. Čedara. Gouda, Holandes)

100 g krējums

1 tējk. kaltētas garšvielas

1/2 tējk. čili

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA (30 min.):

1.Sviestu uzputo ar cukuru un sāli. Pievieno olu, miltus, cepamo pulveri, garšvielas un visu samīca līdz izveidojas viena liela bumba. Mīklu sadala mazākās bumbās, apm. 6-7g uz katru. Šos mīklas gabaliņus iespiež riekstiņu formas iekšpusē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes 190 grādos.

2.Kamēr riekstiņi dziest, sagatavo pildījumu. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno krējumu, garšvielas, čili piparus, sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa. Ar šo pildījumu piepilda katru pusīti. Pusītes savieno, viegli saspiež. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Padoms

Ja nav riekstiņu formas, mīklu var izrullēt un izpiest zvaigznītes vai aplīšus, kurus tieši tāpat piepilda ar siera masu. Garšvielas var izmantot gatavas no garšvielu veikala tirgū - tur ir gan asās, gan klasiskās garšas. Es izmantoju “Rīgas atslēgu”.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais