Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.
Gadu gaitā pavāri dažādās Ķīnas vietās pielāgoja recepti savām gaumēm. Ziemeļķīniešiem, kuri, kā zināms, dod priekšroku sāļākam, smagākam ēdienam, patīk tomāti un olas, bet vajag, lai tie garšotu pikantāk. Dienvidos, kur cilvēkiem garšo saldāks un vieglāks ēdiens, tomāts un olas garšo ar šķipsniņu cukura. Šī recepte ir daļa no Goldthread sērijas “A Basic Chinese Dish”, kur tiek māca, kā pagatavot klasiskus, vienkāršus Ķīnas ēdienus, kurus ir tik viegli pagatavot.
2 olas
1 tējk. sāls
½ tējk. Šaoksingas vīns
1-2 ēd.k. cepamā eļļa
1 tomāts, sagriezts šķēlītēs
1 tējk. cukurs
1 lociņš, sasmalcināts, dekorēšanai
PAGATAVOŠANA