Tomātu un olu maisījums

© Foto: depositphotos.com

Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.

Gadu gaitā pavāri dažādās Ķīnas vietās pielāgoja recepti savām gaumēm. Ziemeļķīniešiem, kuri, kā zināms, dod priekšroku sāļākam, smagākam ēdienam, patīk tomāti un olas, bet vajag, lai tie garšotu pikantāk. Dienvidos, kur cilvēkiem garšo saldāks un vieglāks ēdiens, tomāts un olas garšo ar šķipsniņu cukura. Šī recepte ir daļa no Goldthread sērijas “A Basic Chinese Dish”, kur tiek māca, kā pagatavot klasiskus, vienkāršus Ķīnas ēdienus, kurus ir tik viegli pagatavot.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

2 olas

1 tējk. sāls

½ tējk. Šaoksingas vīns

1-2 ēd.k. cepamā eļļa

1 tomāts, sagriezts šķēlītēs

1 tējk. cukurs

1 lociņš, sasmalcināts, dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

  • Iesit olas bļodā, pievieno ½ tējkarotes sāls un pievieno Shaoxing kulinārijas vīnu. Labi sakuliet olas un nolieciet malā.
  • Pannā silda eļļu uz vidējas uguns. Pannā pielej vēl eļļu, pievieno tomātus un maisot cep 1 minūti.
  • Pagaršo ar ½ tējkaroti sāls un cukuru.
  • Pannā ar tomātiem pievieno olu kulteni un maisot apcep. Pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, ja panna ir pārāk karsta vai pārāk sausa.
  • Pirms pasniegšanas apkaisa ar sasmalcinātu lociņu.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais