Vasaras garša tavā glāzē! "AlkOutlet" aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbertu.
Rabarberu - zemeņu - alus limonāde
Sastāvdaļas:
Rabarberu sīrupa masai:
- 300 g rabarberu
- 150 g cukura
- ūdens
Dzērienam:
- 200 g zemeņu
- 330 ml alus (var izmantot arī bezalkoholisko alu)
- 200-400 ml gāzēta ūdens
- ledus
- piparmētru lapas,
- zemeņu un laima šķēlītes rotāšanai.
Pagatavošana:
- Pagatavo rabarberu sīrupa masu - rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.
- Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni.
- Sablendē biezenī svaigas zemenes.
- Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi
- Pielej ūdeni, alu un baudi.
Persiku - proseko sorberts
Sastāvdaļas:
- 500 g nelielos kubiņos sagrieztu persiku;
- 200 g proseko;
- daži ledus kubiņi;
- medus.
Pagatavošana:
- Sasaldē persiku gabaliņus.
- Sasaldētus persikus blendē kopā ar prosecco, ledus kubiņiem un medu. (Medus daudzums būs atkarīgs no persiku salduma pakāpes un Tavam vēlmēm).
- Baudi!
Recepšu autore Jevgēnija Jansone