Vasaras garša! Divu gardu kokteiļu receptes

© unsplash.com

Vasaras garša tavā glāzē! "AlkOutlet" aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili  ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbertu.

pexels.com

Rabarberu - zemeņu - alus limonāde

Sastāvdaļas:

Rabarberu sīrupa masai:

  • 300 g rabarberu
  • 150 g cukura
  • ūdens

Dzērienam:

  • 200 g zemeņu
  • 330 ml alus (var izmantot arī bezalkoholisko alu)
  • 200-400 ml gāzēta ūdens
  • ledus
  • piparmētru lapas,
  • zemeņu un laima šķēlītes rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo rabarberu sīrupa masu - rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.
  2. Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni.
  3. Sablendē biezenī svaigas zemenes.
  4. Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi
  5. Pielej ūdeni, alu un baudi.

pexels.com

Persiku - proseko sorberts

Sastāvdaļas:

  • 500 g nelielos kubiņos sagrieztu persiku;
  • 200 g proseko;
  • daži ledus kubiņi;
  • medus.

Pagatavošana:

  1. Sasaldē persiku gabaliņus.
  2. Sasaldētus persikus blendē kopā ar prosecco, ledus kubiņiem un medu. (Medus daudzums būs atkarīgs no persiku salduma pakāpes un Tavam vēlmēm).
  3. Baudi!

Recepšu autore Jevgēnija Jansone

Virtuvē

Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Svarīgākais