Pipars aicina novērtēt auksto zupu ar rudzu maizi

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šādu zupu vēl nebija ēdis. “Esmu pārliecināts, ka arī tev tas būs atklājums. Ļoti netradicionāla, interesanta aukstās zupas versija.  Es pat teiktu īsta latviešu aukstā zupa.”

SASTĀVDAĻAS (4 porc.):

"Alma" kefīrs 2,5%, 1 kg

200 g kūpināta mājas desa

200 g rudzu maize

3-4 marinēti gurķīši

1 sīpols

dilles

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA (15 min.):

1.Desu sagriež kubiņos un kārtīgi apcep uzkarsētā pannā.

2.Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves. Dilles smalki sagriež. Maizi sasmalcina ar rokas blenderi. Ja tāda nav, tad maizi var sagriezt mazos kubiņos. Visu liek palielā bļodā vai katlā, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.

3.Pagatavoto maisījumu pārliek porcijas šķīvjos, pārlej ar kefīru un uzreiz pasniedz.

Padoms

Zupa būs garšīga arī ar kūpinātu gaļu, tikai izvēlies kārtīgu mājas kūpinājuma desu vai gaļu. Manuprāt, klāt var pasniegt vārītus apceptus kartupelīšus. Ja ir vēlme, zupai var tradicionāli pievienot sinepes/mārrutkus.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais