Cukini un siera pīrāgs

© Foto: depositphotos.com

Šī ir sāļš cukini siera pīrāgs, kas ir parocīgs, lai sagatavotu daudz cukīni šķēlītes, lai pasniegtu daudziem cilvēkiem, neraizējoties ar smalkmaizīšu formiņām. Ir ekonomisks un ir daudz noslēpto dārzeņu.

SASTĀVDAĻAS

2 cukini (300 g, apmēram 17 cm gari)

3/4 tējkarotes vārāmās sāls

2 tases rīvēta siera istabas temperatūrā, piemēram, Čedaras

DEKORATĪVĀ VIRSMA

Foto: pixabay.com

1 vidējs cukini

1 tējkarote neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas

melnie pipari

2 šķipsniņas jūras sāls pārslu

SAUSĀS SASTĀVDAĻAS:

2 un 3/4 glāzes miltu

3 un 1/2 tējk. cepamā pulvera

1/2 tējk. cepamā soda

1/2 tējk. vārāmā sāls

MITRĀS SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas ar ķiploku smalcinātāju vai smalki sarīvētas

1 glāze piena, istabas temperatūrā

50 g vai 3 ēdamkarotes nesālīta sviesta

3 ēdamkarotes neitrālas eļļas (rapšu, dārzeņu, zemesriekstu)

2 lielas olas (katra 55 g), istabas temperatūrā

1 tējkarote baltā etiķa

GATAVOŠANA:

Divus cukini sarīvē ar rīvi. Apkaisa ar sāli, pēc tam noliek malā uz 20 minūtēm. Izspiež lieko šķidrumu. Atliek malā.

Foto: pixabay.com

Smalki sagriež trešo cukīni, kā vēlaties, lai nodekorētu virsmu. Cukini pārgriež uz pusēm, tad garās strēmelītēs. Var griezt arī plānas ripiņās. Pārlej ar eļļu un pipariem.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C . Viegli ieeļļo metāla pannu ar sviestu. Izklāj ar papīru ar pārkari, lai vēlāk varētu to izņemt.

Mīklai saputo sausās sastāvdaļas lielā bļodā, izmanto rokas putotāju. Saputo slapjās sastāvdaļas atsevišķā bļodā, līdz masa ir viendabīga. Sausajās sastāvdaļās ielej mitrās. Maisa, izmantojot koka karoti, līdz milti lielākoties ir iestrādāti, bet joprojām ir nedaudz redzami.

Pievienojiet cukīni un sieru, pēc tam samaisiet. Daži miltu gabaliņi ir labi redzami. Mīkla būs bieza - cukini cepeškrāsnī izdalīs šķidrumu.

Cep sagatavotajā pannā. Virsū uzliek cukini šķēles. Cep 40 minūtes vai līdz pa vidu iedurtais iesmiņš ir tīrs.

Atdzesē un pārkaisa ar jūras sāls pārslām. Atdzesē pannā 10 minūtes. Izmanto papīru, lai varētu izņemt. Atdzesē vēl vismaz 10 minūtes. Var pasniegt ar sviestu.

Piebildes par recepti

Citi dārzeņi: ar burkāniem un citiem dārzeņiem būs pārāk sauss. Jo, lai gan no cukini izspieda lieko ūdeni (neizlaidiet šo soli), cepšanas laikā tas vēl izdalās. Kabačos ir 90% ūdens.

Siers: jābūt istabas temperatūrā. Šī mīkla ir diezgan bieza, un, ja siers ir ledusskapī auksts, tas patiešām pazeminās mīklas temperatūru, un tā neuzcelsies. Var izmantot veikalā nopirktu sarīvētu sieru.

Mocarella: šai receptei nav pietiekami daudz garšas, tādēļ, ja lieto šo sieru, pievieno 1/2 tase sasmalcināta parmezāna.

Cepamā soda: vislabāk ir izmantot gan cepamo pulveri, gan cepamo sodu. Bet tiešām labāk ir izmantot abus - cepamā soda padara mīklu nedaudz mīkstāku. Tomēr, izmantojot tikai cepamo pulveri, izmantojiet papildu 1 un 1/2 tējkarotes cepamā pulvera un bez cepamās sodas.

Etiķis: dzēš cepamo sodu, lai mīkla uzrūgtu. Līdzīga ietekme, kāda ir jogurtam, paniņām un skābajam krējumam kūkās utt. Etiķis nav jūtams. Vislabākais ir vienkāršs etiķis, taču derēs jebkurš neitrāls dzidrs etiķis.

Uzglabāšana: ledusskapī hermētiskā traukā saglabājas svaiga 3 līdz 5 dienas, bet pasniedz istabas temperatūrā vai vēl labāk siltu. Var uzglabāt 2 dienas pieliekamajā, ja vien mājā nav pārāk karsts. Var saldēt līdz pat 3 mēnešiem.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais