Pipars liek galdā pastu ar ceptiem ķiplokiem un citronu

© Foto: publicitātes

Svētdienai piestāv gardas un mazliet neierastākas garšas no virtuves huligāna Pipara, kurš uztic savu recepti Dzīvesstils lasītājiem.

“Kādam makaroni un citrons var šķist pilnīgi nesavienojamas lietas, bet vajag pagaršot šo pastu. Tad, ļoti iespējams, domas mainīsies. Iesaku gan sākumā pievienot mazliet citrona sulas un tad pakāpeniski pārējo.”

SASTĀVDAĻAS:

200 g pasta

1/2 citrons

1 vesela ķiploka galviņa 75g rīvēts cietais siers “DŽIUGAS” 5 ēd.k. olīveļļa sāls, pipari čili pārslas pētersīļi folijs

PAGATAVOŠANA:

1.Ķiploku sadala daiviņās, nomizo. Ķiploka daiviņas ieliek folijā, pievieno 1 ēd.k. olīveļļas, foliju aizloka. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 40 minūtes. Pēc 20 minūtēm var apgriezt maisiņu otrādi, lai ķiploks nepielīp pie folijas

2.Tikmēr uzvāra pastu, sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Sarīvē citrona miziņu un no citrona izspiež sulu.

3.Ķiplokus izņem no krāsns un atdzesē 2-3 minūtes. Tad ķiplokus smalki sakapā, pārliek pannā, pievieno 4 ēd.k. olīveļļas, citrona sulu. Cep 2-3 minūtes, tad pievieno glāzi ūdens no pastas. Pastu nokāš, pievieno citrona mērcei. Pieveino 50 g siera un maisa līdz mērce sabiezē. Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Var pievienot čili pārslas - tas ir pēc izvēles, bet iesaku, jo veidojas patīkams kontrasts, skābs ar asu.

4.Pasniedz, pārkaisot ar atlikušo cieto sieru un rīvēto citrona miziņu.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

«Kad, studējot uzņēmējdarbību, sapratu, ka daudz vairāk varētu sasniegt mūzikā, šī sajūta man nāca kā atvieglojums –, ka esmu atradis savu aicinājumu un ieguvis brīvību. Brīvību sapņot,» saka operdziedātājs Edgars Ošleja. Viņš kļuvis par Raimonda Paula jauno favorītu.