Gaļas klaips – ēdiens pusdienām, vakariņām un brokastīm

© Foto: depositphotos.com

Gaļas klaips ir cepts ēdiens no maltās gaļas, ko bieži pasniedz maizes klaipa formā. Lai gan daudzās klasiskajās gaļas klaipu receptēs galvenā sastāvdaļa ir liesa malta liellopa gaļa, var izmantot maltu cūkgaļu vai maltu tītaru. Diezgan izplatīta ir arī gaļas maisījuma izmantošana.

Šo ērto ēdienu bieži sajauc ar dārzeņiem, olām un citām sastāvdaļām, lai uzlabotu garšu un tekstūru, pēc tam to papildina ar mērci, kas pagatavota ar Vusteršīras mērces, BBQ mērces, čili mērces, itāļu garšvielām vai pat kečupu.

Vienkāršas gaļas klaipu receptes to daudzpusības dēļ bieži kļūst par ģimenes iecienītākajiem ēdieniem. Mājās gatavots viltotais zaķis lieliski der kā pamatēdiens vakarā vai kā pārpalikums nākamajā dienā. Piemēram, iepriekšējā vakara pārpalikumus var pārvērst kotletēs un pasniegt ar makaroniem vai ielikt sviestmaizē.

Foto: pixabay.com

3 piedevas, ko pievienot gaļas kukulītim

Gaļas kukulītis ir pamatēdiens, ko varat apvienot ar dārzeņiem, lai iegūtu pilnvērtīgu maltīti.

1.Paprika: apcepiet papriku olīveļļā vai ielieciet tos zem broilera. Ja jums ir papildu saldie pipari, pirms galvenā ēdiena gatavošanas varat tos sagriezt kubiņos un pievienot gaļas klaipu maisījumam.

2.Zaļās pupiņas: zaļajās pupiņās ir maz ogļhidrātu, un tās var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni. Tie ir arī lielisks šķiedrvielu, kālija, kalcija, A un C vitamīna avots. Apcepiet tos uz plīts ar maltu ķiploku, lai iegūtu gardu garnīru.

Foto: pixabay.com

3.Kartupeļu biezenis labi sader ar gaļas klaipu — jūs pat varat izmantot vienu un to pašu mērci gan gaļas klaipam, gan kartupeļiem.

Gaļas klaipa recepte

SASTĀVDAĻAS

1kg maltas gaļas

1 glāze piena

½ glāzes panko rīvmaizes

1 glāze sīpolu, kubiņos vai sakapātus

2 lielas olas

1 tējkarote melnie pipari

1 tējkarote sāls

1 tējkarote ķiploku pulvera

1 tējkarote brūnā cukura

1 glāze kečupa

PAGATAVOŠANA

Foto: depositphotos.com

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 1800 C. Lielā bļodā liek malto liellopu gaļu, pienu, rīvmaizi, sīpolus, olas, sāli un melnos piparus. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Tas saglabās gaļas klaipu mitru un garšīgu. Mazā bļodā saputojiet ķiploku pulveri, brūno cukuru un kečupu mērcei.

Gaļas maisījumu ieliek pannā vai veido gaļu klaipu formā un novieto uz cepampapīra, kas izklāts cepešpannā. Ievietojiet cepeškrāsnī, lai kopējais gatavošanas laiks būtu aptuveni 1 stunda.

Foto: pixabay.com

Izņemiet gaļas klaipu no cepeškrāsns un pārlejiet to ar mērci. Ļaujiet tai dažas minūtes atdzist un pēc tam sagrieziet šķēlēs. Pasniedziet gaļas maizi. Uzglabājiet pārpalikumus alumīnija folijā vai plastmasas iesaiņojumā ledusskapī.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais