Ātri, garšīgi un ar minimālām sastāvdaļām. Pasta ar kotletēm tomātu mērcē ir vienkāršs un garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Tajā apvienoti gardi gaļas gabaliņi un smalka tomātu mērce, kas ēdienam piešķirs īpašu garšu.
SASTĀVDAĻAS
500 g maltā gaļa (var izmantot liellopu gaļu, cūkgaļu vai maltās gaļas maisījumu)
sīpols
2 -3 daiviņas ķiploku
ola
sāls, pipari pēc garšas
500 g tomātu mērces
500 g pasta (pēc izvēles)
augu eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA
1.Sīpolu un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Cep sīpolu uz pannas līdz zeltaini brūni, tad pievieno ķiplokus un vēl 1-2 minūtes sautē.
2.Sagatavotajam sīpolam un ķiplokam pievieno malto gaļu, olu, sāli, piparus un sajauc visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. No iegūtās masas veido kotletes.
3.Apcep kotletes uz pannas no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.
4.Pannā pievieno tomātu mērci un iemaisa kotletēs. Vāra visu kopā uz vidējas uguns, līdz mērce uzvārās.
5.Vāra pastu saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Parasti tās gatavo apmēram 10-15 minūtes verdošā sālītā ūdenī.
6.Kad pasta ir gatava, notecina lieko ūdeni.
7.Sajauc pastu ar kotletēm tomātu mērcē un visu kopā sautē uz mazas uguns vēl 5-7 minūtes.
8.Pasniedz pastu ar kotletēm tomātu mērcē karstu, pēc vēlēšanās pārkaisot ar zaļumiem.