"Asiņainā Baiba" ar uzkodu burgeriem

© Foto: publicitātes

Visticamāk, ka par šādu dzērienu tu dzirdi un redzi pirmo reizi, taču izrādās, ka “Asiņainajai Mērijai” ir konkurents. Pipars stāsta, ka “Asiņainā Baiba” ir bezalkoholisks kokteilis, kura pamatā ir tomātu sula ar dažādām piedevām.

“Ir vairākas versijas, kā radies kokteiļa nosaukums. Viens no variantiem ir, ka kokteilis nosaukts par godu pirmajai latviešu tautumeitai Baibai dēļ sarkanās krāsas tautas tērpa rakstos.

Bet pats galvenais ir uzkodu burgerīši, ar ko tautumeita Baiba cienāja savus pielūdzējus.”

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS (6 porc.):

Burgeriem:

  • 1 cūkgaļas fileja
  • 12 mazas burgeru maizītes
  • 12 bekona šķēles
  • 2 tomāti
  • kafijas BBQ mērce
  • sausās garšvielas vai OAK'A BBQ rubs
  • marinēti gurķīši
  • olīvas

Dzērienam:

  • 1,5l tomātu sula
  • 3 tējk. mārrutki
  • 1 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • 1 laims
  • sāls, pipari

PAGATAVOŠANA

Foto: publicitātes

1.Cūkgaļas fileju uzliek uz darba virsmas, apslaka mazliet ar eļļu un ierīvē ar sausajām garšvielām vai rubu. Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem un grilē gaļu 4-5 min. no katras puses, atkarībā no biezuma. Gatavu gaļu atpūtina minūtes 10 un sagriež šķēlēs.

2.Turpat uz grila restēm grilē bekona šķēles - 1 minūti no katras puses.

3.Gatavo kokteili. Tomātu sulu ielej lielākā krūzē, pievieno Vorčesteras mērci, svaigi spiestu laima sulu, mārrutkus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Līdz pasniegšanai ievieto ledusskapī.

4.Gatavo burgerus. Maizītes sagriež uz pusēm. Abas maizes daļas iesmērē ar BBQ mērci un tad sprauž uz iesmiņiem sākot ar augšu - gurķi vai olīvi, augšējo maizes daļu, tad bekonu, tomāta šķēli, gaļas šķēli un nobeidz ar apakšējo maizes daļu.

5.Kokteili salej glāzes. Iesmiņus ar burgeriem ievieto glāzēs un pasniedz.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais