Salātu recepte, kas palīdzēs darboties zarnu traktam un pazeminās holesterīna līmeni

© Foto: pixabay.com

Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.

Dārzeņu salāti ir bagāti ar antioksidantiem, vitamīniem, īpaši A, C un K, un minerālvielām, piemēram, kāliju un magniju. Mēģiniet ēst šādus ēdienus pēc iespējas biežāk, it īpaši tagad, kad dobēs parādījusies pašu raža. Dārzeņu salāti:

  • uzlabo gremošanu,
  • stiprina imūnsistēmu,
  • uztur normālu holesterīna līmeni asinīs.

SASTĀVDAĻAS:

Foto: pixabay.com

1 vidējs gurķis

2-3 tomāti,

1 paprika (sarkana vai dzeltena)

1 vidējs burkāns

1 mazs sarkanais sīpols,

1 bunte svaigu pētersīļu,

citronu sula,

1 bunte svaigu diļļu,

1 avokado (pēc izvēles)

1 tējkarote olīveļļas,

sāls un pipari pēc garšas.

PAGATAVOŠANA

Rūpīgi nomazgājiet visus dārzeņus zem tekoša ūdens. Sasmalciniet gurķi, tomātus, sīpolu un piparus. Burkānus var sarīvēt vai sagriezt plānās strēmelītēs. Smalki sagrieziet pētersīļus un dilles. Ja nolemj pievienot avokado, to nomizo, noņem kauliņu un sagriež kubiņos. Ievietojiet visus dārzeņus un garšaugus lielā bļodā un viegli samaisiet.

Atsevišķā traukā sajauciet citronu sulu, olīveļļu, sāli un melnos piparus. Mērci pārlej salātiem un vēlreiz kārtīgi samaisa.

Pasniedziet salātus tūlīt pēc pagatavošanas, lai nodrošinātu, ka dārzeņi saglabā svaigumu un kraukšķīgu tekstūru. Garšojiet savu ēdienu ar olīveļļu un mēģiniet vismaz vienu reizi pievienot avokado: to veselīgie tauki veicina labāku uzturvielu uzsūkšanos.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais