Receptes

26.apr 2019
Ja vakarā atliek laika un spēka parūpēties par rītdienas brokastīm, tas ir ļoti labs variants: pārziež plāno neraudzētās maizes plāceni – lavašu – ar kādu pildījumu, stingri satin, ievīsta pārtikas plēvē un – ledusskapī iekšā.
21.apr 2019
Ja jums ir dārzs, tad gan jau vēl nāksies ar gārsām pacīnīties, jo nezāļu statusā tās ar savām garajām, lienošajām saknēm ir grūti iznīdējamas. Bet pavasarī, kad visbiežāk mostas interese par ēdamajām nezālēm, var paraudzīties uz gārsu no cita skatpunkta.
21.apr 2019
Lieldienu galdā goda vietā, protams, būs olas. Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams tās vienkārši tāpat apēst. Liels daudzums cieti vārītu olu ap šo laiku pieder pie lietas katrā mājā, kur nav sveša Lieldienu svinēšana. Tām, kas aktīvi «karojušas» olu kaujās, parasti ir sadauzīta čaumala, kas turpmāko glabāšanu padara problemātisku. Un ko nu tur glabāt – kad tad vēl ēdīs olas, ja ne tagad?
20.apr 2019
Lieldienas nav iedomājamas bez olām un klasiskiem svētku ēdieniem, taču šis ir arī īstais laiks izmēģināt ko jaunu – kā nekā pēc jaunas elpas pavasarī tiecas pat pati daba! Tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas jaunas receptes Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr paši ēdieni priecīgi pārsteigs pat radošus svētku svinētājus!
19.apr 2019
Jau šajā nedēļas nogalē svinēsim Lieldienas – tiks kārtas šūpoles, krāsotas olas un klāts svētku galds, tāpēc aktuāls būs arī jautājums par to, ko likt svētku galdā? Par klasiskajām Lieldienu receptēm nav zināms daudz – daži cep saldo Lieldienu maizi jeb kuliču, citi gatavo biezpiena desertu – pashu. Ja šoreiz svētku galdā kārojas ko mūsdienīgi un, iespējams, vēl nebijušu, konditore Inese Meldere iesaka divas lieliskas un gardas ēdienu receptes.
17.apr 2019
Pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” organizēja kulinārijas meistarklasi, lai izglītotu, kā no visbiežāk ziedotajiem pārtikas paku produktiem pagatavot gardas un veselīgas maltītes.
12.apr 2019
Drīz visu Latviju būs pārņēmis Lieldienu drudzis. Arī Rimi Gardēži nesnauž un piedāvā brokastu reizē pagatavot olas Benedikta gaumē. Kā tas izdarāms? Seko soli pa solim receptei un baudi debešķīgi gardas svētku brokastis.
31.mar 2019
Tuvojoties pavasarim, aizvien biežāk izvēlamies vieglākus produktus un “zaļāku” ēdienkarti, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, bet kombinācijā ar pikantām un eksotiskām mērcēm – aizvest garšu sapņu ceļojumā uz jebkuru pasaules vietu. Sākoties svaigo salātu sezonai, Rimi Gardēži iesaka aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties vieglas un veselīgas izejvielas!
25.mar 2019
Lai pagatvotu šos ēdienus, nevajadzēs ilgu laiku pavadīt virtuvē. tas ir ātri, vienkārši un neizsakāmi garšīgi!
22.mar 2019
Kurš meklē, tas arī atrod iespēju paplašināt savu kulināro redzesloku, iekļaujot jaunus ēdienus un produktus. Viens tiem noteikti varētu būt amarants.
18.mar 2019
Lai pagatavotu neticamu gardus desertus, tev nevajadzēs izmantot lērums sastāvdaļu un ilgu laiku pavadīt virtuvē. Smelies iedvesmu mūsu apkopotajās desertu idejās un nebaidies eksperimentēt!
15.mar 2019
Gavēņa ēdieniem raksturīga pieticība un vienkāršība, tomēr tas nenozīmē vienveidību. Cilvēki, kuri pieder konfesijām, kam raksturīgs ilgstošs un stingrs gavēnis, laika gaitā radījuši tādas ēdienu receptes, kuras ir vērts izmēģināt arī citiem un, iespējams, iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.
8.mar 2019
Ja kāds mileniālis nezina, kas ir tējas sēne, tad viņš gan jau zina, ka ir tāda kombuča, no kuras top stilīgi dzērieni, ko var iegādāties jau gatavus, pudelēs pildītus, ar dažādām piedevām. Nemaz nesaistās ar gļotaino «medūzu», ko vecvecmāmiņa esot turējusi trīslitru burkā virtuves plauktā.
6.mar 2019
Brīvdienu rīti ir ģimenes īpašie mirkļi - sirdssilti, laiski un neatsverami svarīgi. Trešdaļai Latvijas iedzīvotāju ir tradīcija brīvdienu brokastīs baudīt pankūkas. Tāpēc AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ierosmei un jauniem garšu piedzīvojumiem trīs receptes. Tās derēs gan tiem, kuru rītos jau virmo pankūku smarža, gan tiem, kuri vēl tikai gatavojas šādu brīvdienu tradīciju ieviest savā ģimenē. Šis ir īstais brīdis, lai nobaudītu ierasto ēdienu jaunās garšu niansēs.
1.mar 2019
Sākumā liekas – kumkvats ir tāds sīciņš apelsīns, bet tas izrādās ēdams ar visu mizu un pārsvarā no mizas vien sastāv. Miza ir salda, toties vidiņš stipri skābs. Tieši šā garšas kontrasta dēļ kumkvatus augstu vērtē gardēži. Ziemas izskaņā dzīvespriecīgi oranžā krāsa ir īpaši uzrunājoša.
28.feb 2019
Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē! Par to pārliecinājušies Rimi Gardēži, gatavojot kopā ar 8–12 gadus veciem bērniem Rimi Labākai dzīvei meistarklasē. Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Pat pašus slinkākos virtuvē noteikti ievilinās iespēja pagatavot našķus, kas var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!
photo_camera
22.feb 2019
Pavadīt brīvdienas savā virtuvē? Pazīstamais šefpavārs Raimonds Zommers dara tieši tā, par spīti izplatītajam mītam, ka pavāri jau mājās neko negatavo. «Sestdienās un svētdienās es gatavoju mājās, jo pārējās dienas paiet restorānā un dažādos pasākumos,» stāsta Raimonds. «Mājās es cenšos maksimāli atrast jaunas idejas. Daru lietas, kam es ticu un kas man patīk.»
22.feb 2019
Bērnus ir vēlams iesaistīt virtuves darbos pēc iespējas agrākā vecumā, lai viņiem veidojas interese par dažāda veida ēdieniem un prasme paša spēkiem pagatavot pilnvērtīgu, veselīgu maltīti. Darbiņi ēst gatavošanā atrodas ikvienam – ģimene var ne tikai pusdienot kopā, bet arī rosīties virtuvē. Rimi labākai dzīvei eksperti un Gardēži Normunds Baranovskis un Signe Meirāne, gatavojot kopā ar 8 līdz 12 gadus veciem bērniem, pārliecinājās, ka pat palīgi bez lielas pieredzes virtuvē gatavo ēst ar patiesu interesi.
19.feb 2019
Kūka, kas ir gatava 7 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. To var paspēt pagatavot pat pusdienas pārtraukumā un pacienāt arī kolēģus!
18.feb 2019
Kaut arī sieviešu vidū netrūkst sulīga steika vai bagātīga burgera cienītāju, pamatīgs gaļas gabals asociējas ar "īstu vīru ēdienu". Kvalitatīva gaļa ir spēcinoša un garda, un viena no iecienītākajām abās jomās ir liellops. No tās var pagatavot gan pusdienu gardumus, gan sātīgas uzkodas, kas švakākam ēdājam teju aizstās pamatēdienu. Lai ēdiens izdotos, jāņem vērā viens būtisks priekšnoteikums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai, saka šefpavārs, Normunds Baranovskis.