Papildu sastāvdaļa, kas olu kulteni padarīs garšīgāku

© Foto: pixabay.com

Olu kultenis ir viens no klasiskākajiem un populārākajiem brokastu ēdieniem. Gadu gaitā šī vienkāršā maltīte ir atkal un atkal uzlabota. Šis klasiskais brokastu ēdiens nepārtraukti attīstās, sākot no padomiem un trikiem, kā pagatavot perfektu olu kulteni, līdz papildu sastāvdaļām, kas uzlabos olu kulteni.

Pārtikas zinātniekam Altonam Braunam ir daudz padomu olu pagatavošanai, piemēram, kā uzlabot olu salātus ar bekonu, taču viņam ir unikāls padoms, kas pat visvienkāršāko olu kulteni var padarīt garšīgāku nekā jebkad agrāk. Viss, ko Altons Brauns dara, ir pievieno majonēzi savam olu kultenim, lai iegūtu krēmīgāku rezultātu, raksta Chowhound.

Pats labākais šajā ieteikumā ir tas, ka nav jālieto daudz majonēzes. Patiesībā tikai 1 tējkarote ir viss, kas patiešām nepieciešams.

Neatkarīgi no tā, vai olu kultenis garšo vienkāršā veidā vai ar papildu sastāvdaļām, kas tiek pasniegts atsevišķi vai uz grauzdiņiem, vai jebkuras variācijas starp tām, šis parocīgais padoms padarīs brokastis vēl garšīgākas.

Foto: pixabay.com

Olu kulteņa gatavošana ar majonēzi

Altona Brauna padoms aprakstīts viņa 2016. gada grāmatā "Everyday Cook". Savā olu kulteņa receptē, kas trāpīgi nosaukta par "olu kulteni V3.0", Brauns uzsver, ka gan olu kultenis, gan majonēze būtībā ir emulģēti pārtikas produkti. Rezultātā majonēzes emulģētā tekstūra tikai vēl vairāk uzlabo olu kulteņa tekstūru.

Brauns rezultātu raksturo kā krēmīgāku nekā tas, ko varētu sasniegt tikai olas vai piena produkti. Esiet drošs, ka majonēzes lietošana nepasliktinās olu kulteņa garšu. Izmantotais daudzums ir ļoti mazs, un tas, ka majonēze ir izgatavota no olām, nozīmē, ka tā viegli sajauksies ar olu garšu.

Foto: pixabay.com

Lai izmantotu Brauna triku, vienkārši jāsajauc 1 tējkarote majonēzes ar 1 tējkaroti ūdens un jāpievieno olām pirms gatavošanas.

Tieši tāpat jūsu olu kultenis būs krēmīgāks, pateicoties vienai vienkāršai darbībai un vienai papildu sastāvdaļai.

Kad olu kultenī sāksiet pievienot majonēzi, vairs nevarēsit atgriezties pie standarta receptes — patiesībā to palaidīsit garām labu garšu, ja to nepievienosiet.