Pasta ar malto gaļu un bietēm

© Foto: publicitātes

Pipars stāsta, ka šī šķietami tradicionālā pasta ar nosacīti Boloņas mērces pieskaņu viegli pārtop par kaut ko mazliet interesantāku. Atliek tikai pievienot sieru un bietes.

“Man garšo tādas viegli apceptas bietes, un man nekas nav pret biešu izskatu un garšu. Bet pazīstu cilvēkus, kuriem bietes nav iecienītākais dārzenis. Tad nu dalos ar ideju, kā iekļaut bieti savā ēdienkartē. Bet tiem, kam bietes garšo, šī ir vēl viena ideja, kā to pasniegt. Starp citu, veģetārieši var izslēgt gaļu un gatavot veģetāro mērci,” atklāj virtuves huligāns Pipars.

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

400 g maltā liellopu gaļa

200 g pasta

200 g tomātu pasata vai mērce

250 g vārītas bietes

100 g fetas siers vai brinza

1 sīpols

2 burkāni

3 ķiploka daiviņas

baziliks

sāls, pipari

Foto: Pexels.com

Pagatavošana (30 min.):

1.Sīpolu un burkānus nomizo, sagriež kubiņos vai ripiņās. Bietes sagriež daiviņās, kubiņos vai sarīvē uz dārzeņu rīves.

2.Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.

3.Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus ar burkāniem. Tad pievieno malto gaļu un cep visu kopā, līdz gaļa ir gatava. Pievieno tomātu pastu, bietes, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Iemaisa pastu un pēc vajadzības pievieno šķidrumu, kur vārījās pasta.

4.Visu uz šķīvjiem sadala porcijās, pārkaisa ar sadrupinātu sieru un bazilika lapiņām.

Padoms

Ja ir grūtības ar biešu iekļaušanu uzturā, tad iesaku bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves un pievienot jau cepot malto gaļu. Bietes gan pašas mainīs krāsu un garšu, gan iekrāsos gaļu. Sanāks ļoti garšīga mērce.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit