Vistas marinēšana ir lielisks veids, kā piešķirt gaļai intensīvu garšu un padarīt to sulīgāku. Neatkarīgi no tā, vai plānojat grilēt, cept vai sautēt vistu, pareiza marināde var ievērojami uzlabot ēdiena garšu un tekstūru.
Šefpavārs Mārtiņš Sirmais TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais”, iesaka 2 receptes, kas piemērotas dažādām gaumēm un pagatavošanas metodēm.
1. Sausā marināde
Garšvielas - kumīnu, koriandru, citronpiparus un nedaudz sāls - ber blenderī un sablendē kopīgā maisījumā. Garšvielas ber trauciņā, pievieno vistu, visu apmaisa un gatavs!
2. Majonēzes marināde
Majonēzi sajauc kopā ar citronpipariem, pievieno zaļumus (dilles, koriandru un pētersīļus) un visu samaisa. Kad marināde gatava, tai pievieno gaļu.
3. Sojas mērces marināde
Trauciņā sajauc sojas mērci ar ponzu mērci, pievieno laima sulu un ūdeni (tikpat, cik pārējā marināde). Pieber nedaudz sodu un visu sajauc. Liek iekšā gaļu un ļauj marinēties.
Video skaties, kā šīs marinādes gatavo pats Mārtiņš Sirmais!